22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

EVTEKS FUARINI BABACAN AÇTI

Uluslar arası tekstil sektörünün buluştuğu Evteks fıuarında;Türkiye'nin dünya ev tekstili sektöründe yüzde 5 paya sahip olduğu belirtildi

EVTEKS FUARINI BABACAN AÇTI

18 Mayıs 2013 / 09:35

TURİZMİN SESİ


Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Ev tekstilinin en önemli fuarlarından olan Evteks İstanbul Ev Tekstili Fuarı 19'uncu kez Cnr Expo'da dünyanın her yerinden gelen katılımcılar, sektör temsilcileri ve iş adamları ile birlikte açıldı.İstanbul'da 19 Mayıs 2013 tarihine dek açık olacak fuarın açılışı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Cnr Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği  Başkanı Yaşar Küçükçalık tarafından yapıldı.
 
Babacan’ın baba mesleği
 Fuarı açılışında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan: “1995 yılında ilk kez 69 firmanın katılımıyla düzenlenen Evteks, bugün katılımcı firma sayısını 1.000’e, metrekareyi de 2 bin 175’ten 160 bin metrekarelere çıkardı. Türkiye’nin ev tekstili sektöründe nereden nereye geldiğinin ispatıdır.Fuar yurtdışı ziyaretçi noktasında da rekora imza atmak üzere.  Bu yıl fuarda 50 ülkeden alım heyeti yer aldı" dedi.Ali Babacan siyasete atılana kadar ev tekstili sektöründe yer aldığını söyleyerek “Bugün dünyanın 2'nci büyük ev tekstili fuarını açmak benim için çok anlam ifade ediyor. Bu meslek benim babamın, dedemin mesleğidir. Bu fuarlara alıcı olarak da satıcı olarak da katıldım” söyleminde bulundu.
 
Bakan Babacan“Borçları ödedik, yükümüzü hafiflettik”
 Sektörde markalaşma önemli, iyi marka tutulan söz anlamına gelir, Türkiye de artık markalaşmanın önemini kavradı. diyen Babacan, “1994 yılında krize bağlı olarak, IMF’den kredi kullandık.  IMF’ye olan borcumuzu temizledik. 94 krizinin izlerini hafızalardan sildik. Yükümüzü hafifleterek geldik burada Evteks Fuarı’nı açıyoruz.” dedi.
 
Küçükçalık; Fuar kent ekonomisine katkı yapıyor
Tetsiad  Başkanı Yaşar Küçükçalık ise fuar nedeniyle"Türk ev tekstili sektörünün 5.5 milyar dolar ihracatı var ve dünya ev tekstili sektöründen yüzde 5’lik bir pay aldığını söyledi. 
Cnr  Ceo’su Cem Şenel de   Fuarı’nın İstanbul ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek gelen ziyaretçi İstanbul’a 1.300 euro bırakıyor” dedi. Fuara gelen  alım heyetleri  kapsamında , İspanya, İtalya, ABD, Almanya, Japonya, Fransa, İngiltere, Kanada, İran ve Çin'den çok sayıda iş adamı bulunuyor.Tekstil sektöründeki  trend ve modaya yön veren ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu Fuarı, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği  destekliyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.