22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

EXPEDIA ORTAKLARI İLE BÜYÜYOR

Türkiye pazarına yaklaşık 10 yıl önce giren ve Türkiye ofisini 2010 yılında açan Expedia, otel iş ortaklarıyla bir araya geldi

EXPEDIA ORTAKLARI İLE BÜYÜYOR

06 Temmuz 2011 / 17:22

TURİZMİN SESİ


Expedia Türkiye, ülke çapındaki iş ortaklarının 2010 yılı çalışmaları ve başarılarını Expedia 2011 Yıllık Otel Ortakları Zirvesi'nde kutladı.4 Temmuz'da Point Hotel Barbaros'da gerçekleşen zirveye; Expedia'nın Doğu Akdeniz, Afrika, Ortadoğu ve Hint Okyanusu bölgeleri Market Yönetimi Kıdemli Direktörü Diego Lofeudo ve Türkiye Market Yönetimi Sorumlu Direktörü Marilena Zagana katıldı.

Gecede, öncelikli ve gelişen pazarlar arasında yer alan Türkiye pazarını değerlendiren Lofeudo; 2012 yılının da Türkiye açısından oldukça olumlu göründüğünü ve Türkiye'deki otel portfolyolarını hızla genişletmeye devam ettiklerini söyledi. Türkiye'nin her köşesini dünyaya açmak için çalıştıklarını ve böylece Türkiye'ye gelecek turist sayısını da artırmayı hedeflediklerini belirtti. Geçen yıl en hızlı büyümeyi Bodrum, Marmaris, Ankara, Kapadokya ve İstanbul'un gösterdiğini de sözlerine ekledi.
Türkiye Market Yönetimi Sorumlu Direktörü Marilena Zagana ise; internet kaynaklı seyahatin hızla büyüdüğünü ve bunun Türkiye turizmi için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

Türkiye'ye yapılan rezervasyonlara bakıldığında; erken rezervasyonların artış kaydettiğini müjdeleyen Zagana, geçtiğimiz yıl rezervasyonların ortalama 50 gün önceden yapıldığını ve müşterilerin genelde 4 günün üzerinde konaklamayı tercih ettiklerini söyledi. Bu durumun otellere sadece gelecek ayı değil, gelecek 6 ayı planlama ve paketlerini revize etmek için büyük bir imkan sağladığını vurguladı.

Dünyanın ilgisinin giderek artığı Türkiye'de Expedia her geçen gün yerel ağını artırırken, Türkiye'deki ekibini de eş zamanlı olarak büyütüyor. 2008'den bu yana Türkiye'de hotels.com.tr sayfasından Türkçe hizmet de veren Expedia, dünyayı Türk otellerine ulaştırmaya ve Türk turizmine katkıda bulunmaya devam ediyor. Oteller dünyanın farklı bölgelerine en etkin şekilde ulaşmak için lokal ekibin danışmanlığından yararlanırken, büyük pazarlama harcamaları yapmadan hedef pazarlarını çeşitlendirmekten memnuniyetlerini ifade ediyorlar.

Expedia hakkında: 1996 yılındaki kuruluşundan beri, Expedia dünyanın 1 numaralı online seyahat acentesi olmaya devam ediyor. En yaygın ve büyük online seyahat şirketi Expedia Inc., bünyesinde Expedia.com®, Hotels.com®, Hotwire®; Venere.com™; Egencia™, TripAdvisor® Media Network ve eLong™ markalarını bulunuyor. Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya'yı da kapsayan dünya çapında 60'dan fazla ülkede 90'dan fazla yerelleştirilmiş internet sitesi ile 33 dilde hizmet veriyor. Portföyünde 130.000 otel; yüzlerce havayolu, tur operatörü, araba kiralama şirketi ve destinasyon servisi veren tedarikçileri bulunuyor. Ayda 60 milyondan fazla ziyaret alan Expedia Inc. internet sitelerinde, yılda 67 milyondan fazla gecelik oda rezervasyonu yapılıyor. Siteleri her gün 850.000 uçuş müşterisi, 864.000 otel müşterisi ve 78.000 aktivite müşterisi ziyaret ediyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.