22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

“EXTREME SAILING SERIES”

OMAN Sail'den; Extreme Sailing Series 2010 Şampiyonu The Wave Muscat ile Oman Sail Takımları ve Dünyaca Ünlü Yelkencileri İstanbul'a Geliyor!

“EXTREME SAILING SERIES”

20 Mayıs 2011 / 22:49

TURİZMİN SESİ


İstanbul, 27-29 Mayıs tarihleri arasında aksiyonu ve adrenalini yoğun bir yarışa ev sahipliği yapacak. Yelkenin Formula 1'i olarak tanımlanan uluslararası “Extreme Sailing Series” yarışları, başta yelken sporunu sevenler olmak üzere tüm sporseverlere oldukça heyecanlı anlar yaşatacak.

Yarışlar, İstanbul'un "Altın Boynuzu" Haliç'te düzenlenecek. “Extreme Sailing Series” yarışları sahil şeridine yakın yapılacağı için teknelerin ulaştığı yüksek hızlar seyirciler tarafından rahatlıkla görülebilecek.
“Extreme Sailing Series”; katamaran tipi teknelerle 8 ülkeden 11 takımın katıldığı ve 9 etaplık bir seri olarak düzenleniyor. Yarışların bu yıl beşinci sezonu yapılıyor. Serinin 3. yarışına ev sahipliği yapacak olan İstanbul'da Oman Sail'den geçen senenin şampiyonu The Wave Muscat ile Oman Air'ı da izleme fırsatı bulacağız.

Seriler, sahil şeridindeki seyircilerin tüm aktivitelere rahatça ulaşabilecekleri, teknelerin insanlara mümkün olduğunca yakın yarışacakları ve böylelikle seyircilerin de kendilerini aksiyonun bir parçası olarak hissedebilecekleri şekilde tasarlanmış durumda.
Yelkencilik dünyasının en önemli etkinliklerinden birisi olan seri, sürekli olarak büyüyerek ve dünyanın her yerindeki olimpiyat şampiyonları ile Amerikan Kupası yelkencileri gibi bu sporun en önemli isimlerini kendisine çekiyor.

Extreme Sailing Series 2011 yarışları 11 ay sürecek ve Kuzey Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu'da toplam 9 etkinlik gerçekleştirilecek. 17 ülkeden birçok uluslararası başarıya sahip yelkencinin yarıştığı seride toplam 47 gün sürecek 9 etapta yaklaşık 20 şer dakikalık 282 yarış yapılması planlanıyor. 27-29 Mayıs tarihlerinde Haliç'e mutlaka gelin; bu müthiş yarışı kaçırmayın.

Etap 1: 20-24 Şubat, Muscat, Umman
Etap 2: 13-17 Nisan, Çin
Etap 3: 25-29 Mayıs, İstanbul, Türkiye
Etap 4: 30 Haziran–4 Temmuz, Boston, ABD
Etap 5: 6-12 Ağustos, Cowes, İngiltere
Etap 6: 14-18 Eylül, Trapani, İtalya
Etap 7: 28 Eylül – 2 Ekim, Nice, Fransa
Etap 8: 12-16 Ekim, Almeria, İspanya
Etap 9: 9-11 Aralık, Singapur (7-8 'açık-deniz' yarışı)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.