22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

“EYNİHAL” ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

Türkiye'de kısa film çekiminde bir ilke imza atıldı; Demre Belediyesi ve Demrelilerin katkısıyla bir kısa metraj film için yerel yönetimler tarafından ayrılan en büyük bütçe ile bir kısa film çekimi gerçekleşti

“EYNİHAL” ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

02 Nisan 2011 / 16:24

TURİZMİN SESİ


“Eynihal” adını taşıyan bu film, aynı zamanda yörede çekilmesi planlanan uzun metraj filmin de ön çalışması niteliğinde. Demre'nin 1904 yılında köy statüsüne kavuştuğundaki ilk ismi olan“Eynihal”, filmde hem Demre'ye göndermede bulunuyor hem de filmin öyküsünde geçen köyün ismi olarak kullanılıyor. Konusu gerçek bir yaşamdan alınan filmde Demre'nin eşsiz doğası ve tarihi dokusu fon olarak kullanılıyor. Yapımcılığını Sinema Sanat Merkezi'nin üstlendiği projede başrolleriyse Ali Elgün ve Hüseyin Oğuzhan Çetin ile birlikte, Asmalı Konak dizisinden tanıdığımız Nihal Menzil ile dizilerin yeni yüzü Halis Bayraktaroğlu paylaşıyor.

Ön hazırlığı 3 ay süren projenin çekimleri Mart ayının ilk haftası içinde tamamlandı. Yaklaşık 25 kişilik bir ekibin çalıştığı projede, Demre halkı ve filmin çekimlerinin yapıldığı Kasaba adlı köyün sakinleri rol aldılar.
Filmin ekibin de yer alan ünlü makyöz Arzu Yurter , Nihal Menzil'i geçmiş dönemdeki sahneler için 20 yaş küçültürken, yine Türkücü Gülay “Ağ Elime Mor Kınalar Yaktı” isimli türküyle filme katkıda bulundu.

Filmin yönetmeni Alper Kaya, kadının psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmasını anlatan filmin Demre'ye bağlı Kasaba adlı köydeki gerçek bir olaydan alındığını belirterek, bu konuda yerel yönetim ve örgütlerin samimi destekleri ve sanata katkılarından dolayı şükran duyduklarını belirtti. Filmin Galası Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla yapılacak. Filmin Galası, Mayıs ayı ortasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla tarihi Myra Antik tiyatrosunda yapılacak. Filmin gösterimi yanı sıra Türkücü Gülay da izleyenlere bir konser verecek.

Yeni Bir Projeye Hazırlık
Projenin genel koordinatörlüğünü yapan Şerife Şekerci ile yine projeye destek veren başrol oyuncularından Ali Elgün, “Eynihal” adlı filmin yakın zamanda yine Demre ve civarında gerçekleştirilecek olan başka ve çok daha büyük bir projenin ön hazırlığı niteliğinde olduğunu, bu projeye de Demre Belediyesi ile yerel örgütlerin tam destek vereceklerini belirtti.
Filmle ilgili detaylı bilgileri www.eynihalfilm.com adresinden edinmek mümkün.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.