22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

FAMAOUS CUP BODRUM’DA TAMAMLANDI

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından, MASERATI MARINA YACHT CLUB sponsorluğunda bu yıl 4. sü düzenlenen Famous Cup 26-27 Eylül'de Bodrum'da tamamlandı

FAMAOUS CUP BODRUM’DA TAMAMLANDI

29 Eylül 2009 / 00:54

TURİZMİN SESİ


İlk gün Bodrum kalesi önünden start alan 18 tekne, Bodrum-Kıstak Adası-Bodrum offshore rotasında kuzey –kuzey batıdan esen 6-7 knot rüzgar ile mücadele etti.

İkinci gün planlanan Bodrum-Çelebi-Kargı-Bodrum offshore rotasında, kuzey- kuzeybatıdan esen 10-11 knot rüzgar ile 18 tekne yarışı tamamladı.

2006 yılında ilki düzenlenen ve geçtiğimiz yıllarda yelken dünyasına pek çok amatör sporcu kazandıran “Maserati Marina Yacht Club Famous Cup”, Türkiye'de yelken sporunu daha geniş kitlelerle buluşturabilmeyi, günlük katılımcıları hayatın stresinden biraz uzaklaştırabilmeyi ve dünyanın en güzel deniz ve rüzgarına sahip Bodrum'da, yelken turizmini geliştirmeyi hedefliyor.

27 Eylül akşamı Marina Yacht Club'ta Gani Müjde'nin “Famous Gaf” adlı keyifli gösterisinin ardından düzenlenen ödül töreninde IRC OFFSHORE 3 sınıfında dereceye girenlerin ödülleri Muğla Vali Vekili Ahmet Ali Barış tarafından, IRC OFFSHORE 2 sınıfında dereceye girenlerin ödülleri Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir tarafından, IRC OFFSHORE 1 sınıfında dereceye girenlerin ödülleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından, IRC INSHORE 2 sınıfında dereceye girenlerin ödülleri La Boutique Alkoçlar Torba Oteli halkla ilişkiler müdürü Elizabeth Çiftçi tarafından ve IRC INSHORE 1 sınıfında dereceye girenlerin ödülleri Maserati Satış Temsilcisi Onur Yoluç tarafından verildi.

Bu muhteşem organizasyonda misafir olan ve ekiplerle birlikte yelken yarışlarında ilk deneyimlerini yaşayan Neşe Erberk, Yonca Evcimik, Irmak Ünal, Gani Müje, Belma Müjde, Didem Erol, Arzu Yanardağ,Fatih Erkoç, Sibel Tüzün, Zeyno Günenç, Yeliz, Zeynep Casalini, Berna Çetinkaya, Sema Öztürk, Ali Berker gibi Türkiye'nin birçok ünlü yüzüne Marina Yacht Club İşletme sahibi Şenkar Öztüzün ve BAYK Komodoru Ömer Karacalar tarafından plaketleri verildi.


Bu iki günlük yarışlarda Ender & Gülşah Alkoçlar'ın işlettiği La Boutique Alkoçlar Torba Oteli davetlilerin konaklama sponsoru olarak destek verdi. Yarışların ardından, İtalyan güzelliği ve şıklığının vazgeçilmez adı “Maserati”nin lüks spor sedan araçları kategorisinde yeni bir segment yaratmayı başaran Quattroporte modeliyle yelkenciler test sürüşü yaptılar.

27 Eylül Pazar günü Marina Yacht Club'ta düzenlenen görkemli ödül gecesinde ödül törenin ardından eşsiz Bodrum kalesi manzarası eşliğinde içkilerini yudumlarken, Sualtı fotoğraf sanatçısı Alptekin Baloğlu'nun sualtından çektiği eşsiz fotoğrafların dia gösterisi izlendikten sonra, Zeynep Casalini Four Elements Orkestrasının enfes müzik ziyafeti ile yarışın yorgunluğunu attılar. Maserati Marina Yacht Club Famous Cup yarışı; Milta Bodrum Marina, La Boutique Alkoçlar Torba, Efes Pilsen, Kavaklıdere, Diego, Ekinci peynirleri, Avea ve Bodrum Deniz Kurtarma tarafından desteklendi.

“Maserati Marina Yacht Club Famous Cup” Sonuçları
IRC INSHORE 1
1 MAT 12 CEM SOMER
2 MANDINGA ŞENKAR ÖZTÜZÜN
3 KUM CEMRE METİN

IRC INSHORE 2
1 MELTEM TİMOÇİN ÖNÜR
2 ŞAHMAT-KAHVE DÜNYASI GÖKHAN GÖNÜL
3 SAFINAZ JIZLEN ATAY

IRC OFFSHORE 1
1 CADI ALP DOĞUOĞLU
2 JASMIN TRIO ŞÜKRÜ UZUNER
3 BIG EASY SERDAR ARAL

IRC OFFSHORE 2
1 OCEAN MOTION KAAN OLGUN
2 SÜNGER ÖMER KARACALAR
3 MOANA REVA ATİLLA GÖKOVA

IRC OFFSHORE 3
1 BONA DEA YAKUP İÇGÖREN
2 SEHER M.ŞAHAP AKSOY
3 BLUES MUSTAFA YURTBULMUŞ

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.