22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

FAMOUS CUP BODRUM’DA GERÇEKLEŞTİ

Marina Yacht Club ana sporluğunda düzenlenen ve Türkiye'nin ünlü yüzlerini bir araya getirdi

FAMOUS CUP BODRUM’DA GERÇEKLEŞTİ

28 Haziran 2011 / 20:29

TURİZMİN SESİ-Attila Güvenç


Bodrum(Anayurt) - Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından, Marina Yacht Club ana sporluğunda düzenlenen ve Türkiye'nin ünlü yüzlerini bir araya getiren “Famous Cup” yelken yarışlarına katılan 20 teknenin mücadelesi sonunda genel klasmanda Timoçin Önür teknesi Sky Marine Meltem ile birinci olurken, Selim Kakış teknesi Define ile ikinci ve Tolga Yağlı ise Fat Lemon ile üçüncü oldular.

Marina Yacht Club Bodrum'un 2006'dan beri düzenlediği "Famous Cup" yelken yarışlarına her yıl katılım daha da artarken, Türkiye'de yelken sporunu daha geniş kitlelerle buluşturabilmeyi, bu sporu daha ulaşılabilir kılmayı ve dünyanın en güzel deniz ve rüzgarına sahip Bodrum'da yelken turizmini geliştirmeyi hedeflediği açıklandı.

Bugüne dek bir çok ünlünün katılmış olduğu gibi,bu kez de katıldıkları teknelerin güvertelerinde yelkencilerle birlikte tramola atan ünlülerden Menekşe Uysal, Nejat İşler, Büşra Pekin,Yonca Evcimik, Pascal Nouma,Bade İşçil, Gözde Kansu,Fatik Sevin Aksoy, Emrah Elçiboğa, Zeynep Beşerler, Elif Dağdeviren, Andaç Haznederoğlu, Bir Geçer Zamanki dizisi oyuncuları Aras Bulut İğnemli, Nilperi Şahinkaya, İlker Sezer, Anıl İlter ,Sercan Batur,Osman Karagöz ayrıca Yeliz Öney,Tuba Altıntop ve Billur Kalkavan , Buğra Bahadırlı yarışmanın keyecanının yaşadılar. Farah Zeynep Abdullah ve Yıldzı Çağrı Atiksoy ,Yeliz Kuvancı yarışı Diva-Ege Yat teknesinden izlemeyi tercih ederken ilgiyi yelkene çekmeye yardımcı oldular.

İki günlük yarışa rüzgarın azizliği
İki günlük yarışın ilk günü yapılırken ikinci gün rüzgarın şiddeti nedeniyle yapılamadı.Famous Cup'ın ilk gününde tüm tekneler, kuzey-kuzey batıdan esen 10-12 Knot rüzgarda, 18 millik Bodrum – Kıstak Adası – Bodrum offshore rotasını tamamladılar.İlk gün, yelkenciler ve ünlüler sadece yarışmakla kalmayıp Bodrum Marina Yacht Club'ta Aşkın Arsunan & Blueprint Project'i dinleyerek ve daha sonra Marina Yacht Club işletme sahibi yelkenci Şenkar Öztüzün'ün işletmesini üstlendiği Bodrum merkezde han içindeki NEWOLD CLUB'ta eğlenmeye devam ettiler.

Famous Cup'ın ikinci gününde 37 knot'a çıkan şiddetli rüzgardan dolayı yarış iptal edildi. 26 Haziran Pazar günü Gani Müjde'nin sunuculuğunu yaptığı “Famous Cup”ta dereceye giren teknelere Marina Yacht Club'te düzenlenen ödül töreninde kupaların verilmesinin ardından sahnede Fatih Erkoç konseri ile ünlüler ve katılımcılar yarışın yorgunluğunu çıkardılar. Marina Yacht Club Famous Cup'a; Doria Otel ,Milta Bodrum Marina, ,Bodrum Deniz Kurtarma,SONIM,Devecioğlu Saatleri,Panpan Ekmekçi,Emre Optik, Ekici Peynirleri, Port clinic,Ege Yat destek verdiler.

MARINA YACHT CLUB FAMOUS CUP GENEL SONUÇLARI
IRC
1 SKY MARINE-MELTEM TİMOÇİN ÖNÜR
2 DEFİNE SELİM KAKIŞ
3 MAPFRE-FAT LEMON TOLGA YAĞLI

MARINA YACHT CLUB FAMOUS CUP GRUP SONUÇLARI
IRC 1
1 DEFİNE SELİM KAKIŞ
2 MİTO MİTHAT ÖNOL
3 SINGLESTAR ARTO TEKYILDIZ
IRC 2
1 MAPFRE-FAT LEMON TOLGA YAĞLI
2 X-MACHINE ŞENKAR ÖZTÜZÜN
3 DRAGUT BURAK ALGON
IRC 3
1 SKY MARINE-MELTEM TİMOÇİN ÖNÜR
2 CADI ALP DOĞUOĞLU
3 SAFINAZ DENİZ ÖNGÖREN
IRC 4
1 SEHER M.ŞAHAP AKSOY
2 SUN FAMILY SALİH EVİN
3 3 T OKTAY TÜFEK

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.