22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

FARKLI ÜLKE ÇOCUKLARI RAMADA PLAZA’DA

İlbak Holding bünyesinde bulunan Ramada Plaza Tekstilkent, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında farklı uluslardan ülkemize gelen çocukları ağırlıyor

FARKLI ÜLKE ÇOCUKLARI RAMADA PLAZA’DA

21 Nisan 2013 / 10:48

TURİZMİN SESİ


Ramada Plaza Tekstilkent, 19 – 24 Nisan tarihlerinde Filistin’den Mısır’a pek çok ülkeden Esenler Belediyesi’nin düzenlediği Barış Ekmeği Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen 100 çocuğu ağırlıyor. Yaşları 8 ile 18 arasında değişen çocuklar 4. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali dahilinde 5 gün boyunca renkli etkinliklere katılarak çocuk bayramı ruhunu yaşatacaklar.
 
Ramada Plaza Tekstilkent’in misafir ettiği; Filistin, Libya, Suriye, Mısır, Tunus ve Yemen’den gelen çocuklar 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde ‘Barış Ekmeği’ pişirecek. Kendi ülkelerinden getirdikleri unları mayalayarak 100 metre uzunluğunda bir barış ekmeği pişirecek çocuklar, dünya liderlerine göndermek üzere bir de barış mektubu yazacak. 
 
Etkinlikler kapsamında, miniatürk ve 1453 panorama müze ziyareti, boğaz turu, atölye çalışmaları, fidan dikimi, barış filmi gösterileri, barış paneli ve Mustafa Ceceli konseri gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında eğitmen ressam eşliğindeki atölye çalışmasında, çocuklar 4 metre uzunluğundaki ve 3 metre yüksekliğindeki alçıpen bir duvarı barış temasıyla boyayacaklar. Etkinliğin son günü ise İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi’ni ziyaret edecek olan çocuklar, 24 Nisan akşamı ülkelerine uğurlanacak. 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.