22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

FASHİON WEEK’TE GILMAN KONSEPTİ

Hatice Gökçe; (IFW - İstanbul Fashion Week) etkinliğine, cennetin erkek hizmetkârları anlamına gelen GILMAN konseptini taşıyan tasarımları ile katılacak

FASHİON WEEK’TE GILMAN KONSEPTİ

01 Eylül 2011 / 11:09

TURİZMİN SESİ
Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Moda dünyasının erkek giyiminde öncü ismi Hatice Gökçe; 7-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Moda Haftası (IFW - İstanbul Fashion Week) etkinliğine, cennetin erkek hizmetkârları anlamına gelen GILMAN konseptini taşıyan tasarımları ile katılacak. Gökçe'nin defilesi 9 Eylül saat 16:00'da Odakule'deki TRT binası önünde yapılacak.

Bütün yabancı modacıların da ilgisini çekerek beklediği İstanbul Fashion Week haftası , 7-10 Eylül günleri arasında Tepebaşı Odakule'deki TRT binası önünde yapılacak. İstanbul'un trend yaratan bir moda kenti olma yolunda ilerlediğini gösteren en önemli etkinlikler arasında sayılan IFW'da, avangard moda tasarımcısı Hatice Gökçe de yer alarak tasarımları ile katılıyor. Kavramlarla tasarım dünyasını genişleten ve tasarladığı kıyafetlerinde kendine özgü anlam dünyasını yansıtan modacı olarak bilinen Gökçe, etkinlik kapsamında, GILMAN yani “cennetin erkek hizmetkârları” üzerine kurguladığı ve Perwoll'ün ana sponsorluğunda Swarovski Elements'in kristalleri ile hazırladığı 2012 Yaz Koleksiyonu'ndan kıyafetleri moda dünyasına sunacak.

Hatice Gökçe “Artık kadınların ve kendini kadın gibi hissedenlerin zamanı” mottosundan yola çıkarak koleksiyonunu hazırladığını belirtiyor.Gökçe, İstanbul Fashion Week ile ilgili “Türkiye'deki moda dünyası uluslararası platformlarda hakettiği yeri bulmaya başlıyor. Son yirmi yıldır tasarımcıların sergilediği yoğun çabalar nihayet olumlu sonuçlar doğuruyor ve İstanbul modanın bilinen başkentlerinden farksız bir yer olduğunu tüm dünyaya kanıtlıyor. İstanbul Fashion Week'in bu doğrultuda tüm tasarımcıların kendini varedebildiği ve 'Ben de buradayım' diyerek öne çıkabildiği bir alan oluşturduğunu düşünüyorum.” görüşünde olduğunu söylüyor.

Gökçe; “GILMAN'a gelirsek, koleksiyonumu oluştururken neden bu kadar esrarlı bir alana giriş yaptığımı açıklamak zor. Belki de sadece merak. Tıpkı şimdi koleksiyonu tasarlarken benim sorduğum soruların merak edilmesi gibi. Ancak şunu da eklemeliyim; GILMAN'ın ana sponsoru olan Perwoll'ün Beyaz Sihir'i, özel doku tasarımlarımızla birleşen muhteşem Swarovski Elements kristalleri ve Silver Plus ismindeki İpekiş'in akıllı yünlü kumaşı yeni bir erkek tanımını yapmam için tasarımlarımda bana eşlik etti. Koleksiyonumdaki parçaların muhteşem fotoğraflarını Bennu Gerede çekti. Sanırım tüm bu bilgiler bile oldukça şaşırtıcı bir işle karşılaşılacağının anlaşılması için yeterli.” diyor.

GILMAN kreasyonunun ilk günkü rengi ve dokusunda ki yeni kalmasını sağlayan Perwoll ana sponsorluğunu yapıyor. Değerli kristal taşları ile Swarovski ve Cumhuriyet yıllarından bu yana kumaş üretimi ile ihracatına devam eden İpekiş markaları da Gökçe'nin destekcilerinden.
Tepebaşı İstanbul Moda Haftasın ( İstanbul Fashion Week-IFW ) çadırında 9 Eylül saat 16.00 da yapılacak olan Gökçe'nin defilesinde 28 manken görev alacak. Defilenin koreografisini Bilge Tuğsuz, müziğini ise Bilge Tuğsuz ile Can Hatipoğlu yapıyorlar.

2009 yılından bu yana devam eden ve senede iki kez gerçekleşen İstanbul Fashion Week, Türk tasarımcı ve markaları, yerli ve uluslararası alanda tanıtmayı, moda endüstrisindeki tasarım gücünü artırarak, Türk ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. İstanbul Fashion Week İlkbahar/Yaz 2012 kapsamındaki Hatice Gökçe defilesi, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle düzenleniyor.

Hatice Gökçe Hakkında
Avangard ve deneysel moda tasarımının Türkiye'deki öncü adı Hatice Gökçe, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunudur. 1998 yılında kendi adıyla tasarım atölyesini kurduğu günden beri özellikle erkek modasında alışıldık kodları sorgulayan deneysel bir tarz benimseyen, avangard bir yaklaşımla ezber bozmaktan hoşlanan Hatice Gökçe, aynı zamanda Türkiye'nin önemli kuruluşlarında moda tasarım danışmanlığı görevlerini üstlenerek çok özel çözümler üretmeye devam ediyor.

Hatice Gökçe, Moda Tasarımcıları Derneği'nin (MTD) kurucusu ve yönetim kurulu üyesi olmasının yanı sıra sivil toplum projelerinde aktif olarak yer almaktadır.

2008 yılından beri Birleşmiş Milletler'in desteklediği sosyal sorumluluk projesi olan Argande'nin marka koordinatörlüğünü yapıyor. Gökçe, 1999 yılında Japonya'da düzenlenen yarışmada Unique Design (Özgün Tasarım) ödülünü, 1998 yılında Türkiye'de katıldığı yarışmada erkekler için hazırladığı koleksiyonu ile de En İyi Tasarım ödülünü ve pek çok mansiyon aldı ve deneysel yaklaşımıyla Türkiye'de moda tasarımında yeni konseptlerin düşünülmesini mümkün kıldı. 1999 yılından bugüne kadar koleksiyonlarını sergileyen kuraldışı tasarımcı, Türkiye'de ve Avrupa'nın moda şehirlerinde "Işığa Övgü", "Authorize", “Invincible” ve “The Other” “Karakarga” “Jön Türkler” gibi daha pek çok defile gerçekleştirmiştir.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.