22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

FEST TRAVEL İLE İSTANBUL GEZİLERİ

FEST Travel, Türkiye gezginleri için Adım Adım İstanbul® ve çevre gezisi tasarladı

FEST Travel ile İstanbul Gezileri

09 Eylül 2014 / 00:36

TURİZMİN SESİ

FEST Travel hafta sonlarında başka bir havayı, İstanbul'un geçmiş mirasını soluyarak geçirmek isteyenlere; yanından sık sık geçtiği, baktığı halde göremediği nice değerli tarih ve sanat eseri ile tanışmayı dileyenlere; tarihi, coğrafyası, kültürü, efsaneleri ve gelenekleriyle belli başlı mekanları, semtleri, sokakları, camileri, kiliseleri, ayazmaları, çeşmeleri, türbeleri, hanları, hamamları, çarşıları, kuş evlerini, bitki örtüsünü, kuşları keşfetmek isteyenlere; tarih bilincini ve çevre duyarlığını geliştirmeyi arzulayanlara; alanında uzman rehberler eşliğinde turlar gerçekleştirmek üzere, bir sanatçı titizliğiyle ve özgünlüğüyle Türkiye gezginleri için Adım Adım İstanbul® ve çevre gezisi tasarladı.
Tarihsel perspektif sağlayan, geçmişi günümüze bağlayan, kültürel sürekliliği gözler önüne seren bu kültür simgeleri İstanbul kültürünü anlamada önemli köşetaşları.
 
OSMANLI’DA MEZAR TAŞLARI II – AH MİNEL MEVT
Türkiye’de ilk kez Osmanlı’nın izi mezar taşları üzerinden okunuyor ve mezar taşları yüzlerce yıllık bir belleğin somut kültürel değerleri olarak ele alınıyor.
FEST Travel / 13.09.2014 / 150 TL
 
TOPHANE - CİHANGİR GEZİSİ
Tophane’nin ve Cihangir’in eski zamanları ve şimdisi, Kılıç Ali Paşa Cami, Tophane-i Amire Binası, Kadirhane Tekkesi, Masumiyet Müzesi… Kısaca Tophane ve Cihangir ile birlikte anılan birçok tarihi eser bu özel gezinin kapsamında!
FEST Travel / 16.09.2014 / 120 TL
 
BELGRAD ORMANI FLORASI VE ATATÜRK ARBORETUMU
Karadeniz kıyılarına kadar uzanan, İstanbul’un en önemli su rezervlerini barındıran Belgrad Ormanı’nın bitki örtüsünün ve bitki topluluklarının incelenmesini amaçlayan gezi, ayrıca eşi bulunmayan Atatürk Arboretumu’nun florasını da her bir yaprak hakkında detaylı bilgilendirme yaparak görünür kılmaktadır.
FEST Travel / 20.09.2014 / 135 TL
 
ADIM ADIM BEYOĞLU I – GALATA II
Adım Adım İstanbul Gezileri kapsamında Galata yeni baştan keşfediliyor. Tarihi Bankacılar Caddesi (Voyvoda), Minerva Han, Ceneviz Sarayı, Beyoğlu Hastanesi, Aşkenaz Sinagogu, Galata Kulesi… Bildiğiniz tüm güzergâhlar bilmediğiniz yönleriyle anlatılacak, tarihe hiç deneyimlediğiniz bir açıdan tanıklık etmiş olacaksınız!
FEST Travel / 21.09.2014 / 135 TL
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.