22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

FİLM KARELERİNDEN GERÇEKLİĞE, HAYALLERDEN MASMAVİ DENİZLERE; CAPRİ ADASI

Yüzlerce Yıllık Romantizmin Beşiği, Yazarların, Şairlerin İlham Perilerinin Uçuştuğu Capri Adası’nın Cazibe Merkezi, Beş Yıldızlı Lux Grand Hotel Qvisisana misafirlerini bekliyor

Film Karelerinden Gerçekliğe, Hayallerden Masmavi Denizlere; Capri Adası

16 Temmuz 2018 Pazartesi 14:43

TURİZMİN SESİ


Grand Hotel Qvisisana, Neruda’nın “Tanrı’nın ustalık eseri” olarak tanımladığı, Napoli’nin güneyinde yer alan, filmlere sahne, edebiyatın pek çok ünlü ismine ilham kaynağı olan Capri Adası’nda yer alıyor.  1845 yılında İngiliz doktor George Sidney Clark tarafından sanatoryum olarak kurulan Qvisisana, yıllar içinde bulunduğu coğrafyanın ılıman iklimi, Amalfi Kıyı’larının büyüleyici, dinlendirici manzarası eşliğinde hastalar için ideal bir bakım merkezi haline geldi. 1800’lerin sonlarında Morgano Ailesi tarafından, binanın ait olduğu dönemin karakteristik özellikleri korunarak ve ailenin kendi bilgileri eklenerek lüks bir otele dönüştürüldü.

Büyük Liman’dan ulaşılan, adanın kalbi konumundaki Piazzetta’ya birkaç adım mesafedeki Grand Hotel Qvisisana birçoğu deniz manzaralı, 32’si Junior Suite, 15 Suite olmak üzere toplam 148 odaya sahip… Mavi Mağara gibi Akdeniz’in incisi Capri Adası’nın sembollerinden biri haline gelen Grand Hotel Qvisisana’da, havuz başında yer alan ve misafirlerine geleneksel Napoli mutfağından ve taş fırında pişmiş nefis pizzalardan oluşan menüsü ile La Colombaia restoranı muhteşem lezzetler sunuyor. 

Otelin şık mağazalara açılan kanadındaki caddeye bakan, klasik İtalyan mutfağı ve uluslararası mutfaklardan seçkilerin ikram edildiği Rendez-Vous restoranı ise keşfedilmeye değer nitelikte… Romantik adanın etkileyici, şık villalarını gezip, Monte Solaro’dan Capri’nin sembolü haline gelen Faraglioni üçlü kaya serisini içine alan manzarayı izledikten sonra, otelin tercihinize göre seçeceğiniz Krug Room, Bar Qvisi ve Bar Colombaia isimli barlarından birinde gün batımının limon çiçekli ferahlığının keyfini çıkarabilirsiniz. Adanın yegane tiyatrosuna sahip olan Grand Hotel Qvisisana, 300 kişi kapasiteli kapalı salonları ve 500 kişi hizmet kapasiteli açık alanları ile özel gösteriler, toplantılar ve davetler için de geniş yelpazeli olanaklar sunuyor. 

19. yüzyıl mimarisi, adanın zengin florası ile donanmış yemyeşil bahçeleri, limon ağaçları ile büyüleyici bir atmosfer sunan otelde konukların psiko-fizik sağlıkları da unutulmamış. QvisiBeauty&SPA Merkezi’nde sauna, Türk Hamamı, Kneipp vasküler tedavisi, hidromasajlı kapalı yüzme havuzu ve kişiye özel sağlıklı yaşam önerilerinden, Cinq Mondes ve Germaine de Capuccini bakım ürünlerini kullanarak faydalanılabiliyor.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.