22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

FİLO YARIŞINDA FORD ŞAMPİYON OLDU

Geleneksel Koç Topluluğu Spor Şenlikleri'nde ilk kez bu yıl yer alan “yelken” dalındaki yarışlar Kalamış Koyu parkurunda gerçekleşti

FİLO YARIŞINDA FORD ŞAMPİYON OLDU

22 Mayıs 2012 / 08:38

TURİZMİN SESİ


Haber:Attila Güvenç Fotoğraf; Ümit Polatcan
İstanbul(Anayurt)- Koç grubunun yıllardır gerçekleştirmiş olduğu spor şenliğinde ilk kez yer alan yelken yarışları Kalamış koyunda yapıldı. Koç grubu renkleri ile giydirilen 9 adet Platu 25 tipi eş teknenin kullanıldığı “Filo Yarışı” formatındaki yarışı Ford Otosan Transit takımı kazandı.

Büyük çekişme içinde yağmurun yağdı yağacak havası içinde yapılan yarışlarda Ford Otosan'ın “Transit” ekibi birinciliği, Yapı Kredi'nin “Adios”u ikinciliği, Ford Otosan'ın ikinci ekibi “Custom” üçüncülüğü kazandı.

Koç Grubu'nda yer alan 6 şirketin 13 takımla kayıt yaptırarak katıldığı yarışlara Ford Otosan 4 takımla katıldı. oldu. Arçelik, Opet, Yapı Kredi ve Tüpraş 2'şer, Setur ise tek takımla yelken yarışlarında yelken bastı. Kalamış Koyu'nda 5-15 knot arasında değişen rüzgarla yapılan elemelerde Ford Otosan'ın "Transit" ve "Custom" takımları ile Yapı Kredi'nin biri "Adios" olmak üzere 2, Tüpraş, Arçelik, Opet Fuchs takımları finale kalarak zorlu bir çekişmeyi gerçekleştirdiler.

Yelken yarışında kullanılacak tekneler Koç Grubu'nun kurumsal renkleri ile giydirildi ve yelkenlerine de ekiplerin temsil ettiği şirketlerin adları yazıldı. Şirket çalışanlarından oluşan ekipler de Çarşamba gününden itibaren düzenli antrenmanlarla yarışa hazırlandı. Teknelerde yer alacak 5'er kişilik ekiplerde dışarıdan sadece deneyimli bir skippe'in alınabildiği geri kalan 4 kişinin şirket çalışanı olması zorunluluğu getirilen yelken yarışları, Kalamış Setur Marina önünde Kalamış koyunda heyecanlı anlar yaşattı.

Bir önceki günkü İstanbul'un fırtınalı gününüden sonra serpintili havada zaman zaman açan güneş altında fakat genellikle bulutlu bir günde yapılan Filo Yarışı sorun çıkmadan tamamlanarak kazanalara kupaları getirdi. Yarışı kazanan ekip adına Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün “ Böyle çetin bir mücadele beklemiyordum. Katılanlar çok hırslıydı ve ortaya güzel bir mücadele çıktı.

Bu yarışların kurum içinde genişleyerek devam etmesini diliyorum” dedi.Kalamış Setur Marina'daki sosyal etkinlikte katılımcı ekiplere madalyaları dağıtıldı. Filo yarışlarının sıralaması ise; Birinci Ford Otosan Transit, İkinci Yapı Kredi Adios, Üçüncü Ford Otosan Custom, Dördüncü Tüpraş, Beşinci Arçelik, Altıncı Opet Fuchs, Yedinci Setur, Sekizinci Yapı Kredi oldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.