22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

FLYDUBAİ YENİ ROTALARLA BÜYÜYOR

Dubai'nin ilk düşük fiyatlı havayolu şirketi olan Flydubai uçuş noktalarına yenilerini ekleyerek büyümesine devam ediyor

FLYDUBAİ YENİ ROTALARLA BÜYÜYOR

28 Ocak 2011 / 21:49

TURİZMİN SESİ
Dubai'nin ilk düşük fiyatlı havayolu şirketi olan Flydubai uçuş noktalarına yenilerini ekleyerek büyümesine devam ediyor.Flydbuai, Suudi Arabistan'ın Abha, Gassim ve Yanbu şehirlerine olmak üzere üç noktasına uçuyor… Abha ve Yanbu hizmetlerinin başlamasının ardından BAE'deki üçüncü iniş noktası olan Gassim, flydubai'nin uçuş yaptığı 31'inci destinasyon oldu.

Flydubai Yönetim Kurulu Başkanı Ghaith Al Ghaith bu destinasyonlar ile ilgili olarak; 'Suudi Arabistan kilit bir pazar ve Flydubai'nin Krallık'taki üç ayrı şehre doğrudan ve düşük ücretli uçuşlar düzenleyebilmesi, hem havayolu hem de bölgeye seyahat etmek isteyen yolcular için önemli bir gelişme' açıklamasını yapıyor.

Flydubai'nin Suudi Arabistan'ın güney batısında yer alan Abha kentine düzenlediği uçuşlar, bir BAE şehrinden yapılan ilk doğrudan uçuşlar oldu. Abha'dan seyahat eden insanların çok azı doğrudan uluslararası uçuş seçeneğine sahip ve Flydubai bu hizmetinin eklenmesiyle, Abha'dan BAE ve ilerisine seyahat etmek için harcanan zaman ve maliyet önemli oranda azalıyor. Ghaith Al Ghaith sözlerine şöyle devam ediyor: 'Bu uçuşlar Suudi Arabistan Krallığı'na girişimizin de nişanesi olacak ve ağımızda bulunan Körfez Ülkeleri'nde yer alan her ülke için uçuş sayısı anlamına gelecektir'.

Abha, Suudi Arabistan'ın güney batısında yer alan Asir Bölgesi'nin başkenti. Şehir, yeni gelişen bir turizm merkezi olup, yazları düzenlenen Abha Festivali ve deniz seviyesinden 2.000 metre yükseklikte kurulmuş son derece etkileyici olan Al Habala köyü ile turistleri bölgeye çekiyor. Orta Suudi Arabistan'da bulunan Gassim ise ürettiği çok çeşitli meyve ve sebze türleriyle Krallık'ın tarım merkezi olarak biliniyor, ancak en çok hurma ihracatıyla tanınıyor. Bölge ayrıca, dünyanın en büyük deve piyasasına ev sahipliği yapıyor. Gassim yakınlarındaki, Suudi Arabistan'ın simgesi haline gelen çöl manzarasıysa, off-road sürüş ve motor yarışları tutkunları için ideal. Dubai-Gassim seferleri Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri düzenleniyor. Dubai'den Abha'ya uçuşlar günlük seferler halinde yapılıyor.

Flydubai'nin uçuş rotasına eklediği bir diğer destinasyon ise Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat. Flydubai Yönetim Kurulu Başkanı Ghaith Al Ghaith Türkmenistan uçuşunu şu sözlerle değerlendiriyor: 'Türkmenistan olağanüstü güzellikteki halıları ve zengin gaz rezervleriyle ünlü, dolayısıyla burada ciddi bir ticari potansiyel yatıyor. Flydubai'nin düşük maliyetli, kaliteli seyahat hizmetinin gelmesiyle, her iki ülkedeki girişimciler, ülkelerimiz arasında mevcut ticaret ve turizm fırsatlarından daha rahat yararlanabilecektir.' Türkmen başkenti Aşkabat, tarihi önem taşıyan İpek Yolu üzerinde bulunuyor, dolayısıyla yüzyıllardır bu bölgede birçok faaliyet gerçekleştiğinden dolayı zengin bir geçmiş bulunuyor. Pers İmparatorluğu şimdi Türkmenistan'ın bulunduğu bölgede kurulmuştu ve Persler'in bu bölgede önemli etkisi olmuştur, bu nedenle Aşkabat Ulusal Tarih Müzesi bölgenin gezmeye değer yapılarındandır.

Aşkabat'a uçuşları Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftada iki kere yapılıyor…

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.