22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE FOTOGRAF SERGİSİ

İstanbul Fransız Kültür Merkezi galerisinde ve dış cephesinde Hakan Öge ve Turgut Tarhan'ın “HAVADAN TÜRKİYE” adlı fotoğrafları sergilenmeye başladı

FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE FOTOGRAF SERGİSİ

14 Mayıs 2009 / 16:43

TURİZMİN SESİ
Pergel İnşaat A.Ş. ve Minimale Mimarlık A.Ş. desteğiyle İstanbul Fransız Kültür Merkezi galerisinde ve dış cephesinde Hakan Öge ve Turgut Tarhan'ın “HAVADAN TÜRKİYE” adlı fotoğrafları sergilenmeye başladı.

Hakan Öge ve Turgut Tarhan'ın fotoğrafları Fransız Kültür Merkezi galerisinde sergileniyor. Hakan Öge ve Turgut Tarhan senelerdir özellikle Atlas dergisinde yayınlanan çalışmalarıyla tanınıyor. Türkiye'nin pek çok bölgesini fotoğraflayan bu iki fotoğrafçının ortak noktalarından biri Türkiye'nin doğal ve tarihi zenginliklerini havadan fotoğraflama tutkusu. Son 10 yılda Hakan Öge paramotorla Anadolu'nun bir ucundan diğerine uçtu, Turgut Tarhan da Batı ve Orta Anadolu'yu Microlight'la deneyimledi. İki fotoğrafçı da havadan çektikleri fotoğraflarla Atlas dergisine pek çok konu hazırladı. Etkileyici görselliklerinin yanı sıra belge olarak da çok önemli olan bu çalışmalar arşivlerdeki yerlerini aldı.

Anadolu'yu farklı bir açıdan ve iki önemli fotoğrafçının gözünden görebileceğiniz bu fotoğraflar aynı zamanda ilk kez bir sergide bir araya geliyor. Havadan Türkiye sergisinin küratörleri Sipa Press kültürel projeler ve sergiler sorumlusu Ferit Düzyol ve Atlas Dergisi fotoğraf editörü Sinan Çakmak.

Pergel İnşaat A.Ş. ve Minimale Mimarlık A.Ş.desteğiyle İstanbul Fransız Kültür Merkezi galerisinde ve dış cephesinde gerçekleşecek bu sergi izleyicileri farklı bir dünyayı keşfetmeye davet ediyor. Misafirlerini ağırlamaya başlayan “Havadan Türkiye sergisi” 7 Haziran'a kadar görülebilir.

Hakan Öge:
1964 doğumlu Hakan Öge 1993 yılından beri freelance fotoğrafçılık yapıyor. Hazırladığı foto-röportajlar 15 senedir Atlas dergisinde yayınlanıyor. Öge fotoğraf çekmeye yoğun olarak yaptığı doğa sporlarının izinden başladı. İlk önce dağcılık, nehir sporları, yamaç paraşütü gibi konuların etrafında fotoğraflar çekti. 1999 yılından itibaren motorlu yamaç paraşütü (paramotor) kullanarak Türkiye'yi havadan görüntülemeye başladı.
Hakan Öge'nin Almanya'da ve Türkiye'de yayınlanan 3 fotoğraf kitabı bulunmaktadır.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.