27 Temmuz 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya30°C
  • Ankara28°C

FUNDA GÜNDÜZ’ÜN “SENDEN BİR PARÇA” ADLI KİTABI YAYINLANDI

Funda Gündüz’ün son kitabı "Senden Bir Parça" şiir ve kişisel gelişim aforizmalarıyla çok sevildi

Funda Gündüz’ün “Senden Bir Parça” adlı kitabı yayınlandı

30 Temmuz 2023 Pazar 15:11

TURİZMİN SESİ


"Senden Bir Parça" adlı kitabın yazarı Funda Gündüz gençliğinden beri şiir yazıyor ve romanlarında gerçek hikâyeleri kurguyla beraber yazıya döküyor.Kadın ve çocuklara çok duyarlı olduğu için kadınlara sıkıntılarında yardım ediyor ve okullara çocuklar için kitap gönderimi yapıyor. Aslında bir arkeolog ve bioenerjist kendisi ama önceden yazdığı iki romanı okur tarafından ilgi çekmişti.

funda-gunduzsenden-bir-parca-kitabi.jpg

Son kitabı "Senden Bir Parça" ise şiir ve kişisel gelişim aforizmalarıyla çok sevildi. Kitap, yazar ve şairlere çok fazla destek olan, üye sayısı ve yaptığı faaliyetlerle büyük bir dernek olan "Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği'nden (YazŞa-Der)" çıktı. Yazar bu derneğin sosyal medya yönetimi ve moderatörlüğünden sorumlu. Derneğe verdiği katkı ve çalışmalarından dolayı YazŞa-Der tarafından verilen Edebiyat Onur Ödülü'ne sahip. 

funda-gunduzsenden-bir-parca-kitabi-001.jpg

"Senden Bir Parça" hazırlanırken ilgi gören bir kitap olmuştu. İlk basımı bitmek üzere. Kitap, şiir ve deneme olan ilk bölümüyle başlıyor ve ikinci bölümü ise kişisel gelişim aforizmalarla bitiyor. Şiirlerin duygu yüklü olması farklılığı gösteriyor. Denemelerde insanın topluma bakış açısı ve değerlerimizden bahsediliyor. Bir şiirinden örnek verelim

Gözlerinden sürme akan sevdiğim,
Bukle saçlarına gönülden eridiğim
Kalbim hicranla sana deli atar mı?
Değme yarama gülüm bu güneş hiç batar mı?
Yarık dağların arasından güzel yüzün ışıldar,
Ahu gözlerine sürgün
bu can sana kımıldar,
Tut ellerimi bırakma suya gölgen düşsün
Hayalin aklımda uzun yıllar sürsün

Aforizmaları ise yaşamdaki ufak tefek sorunlarımızı ve ilişkilere bakış açımızı değiştirebilen, yaşanılan sıkıntılara farklı açıdan bakarak kalıpları kıran bir bölüm olmuş.
           
Engebeli olmayan bir yolun başarısı da olmaz. Engebeler atacağınız her adımda çok daha fazla tecrübe kazandırır. Engebesiz yollar güftesiz müziğe benzer, zevk vermez.
            
Amacınızdan saptığınız her an sizin için başarısızlıktır. Yolunuzu engelleyen her şeyi kaldırmak ve cesaretinizi toplamak amacınızın temelidir. Amacınız için köklü bir değişim yapmak gerekse bile bunu yapmaya çalışın ve ona ulaşın demiş yazar.

Kitabın ana teması aşk, özlem, toplum bilinci ve kişisel gelişim. Kitabın iki bölüm olmasının nedeni, şiir sevmeyenler için aforizmaların da eklenmesi. Okur zevkine göre istediği bölümü okuyabiliyor.

Kitabı online tüm satış sitelerinde bulabilirsiniz.

Kitap yurdu, D&R, BKM Kitap ve İdefix bunlardan bazıları.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.