22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

FWV WORKSHOPLA GÖZLER BELEK’TE

Rixos Premium Belek otelinde yapılacak olan workshop'ta da masaya yatırılacak olan FVW Gaita destinasyon değerlendirmesine göre, Türkiye'ye yönelik talep artmaya devam ediyor

FWV WORKSHOPLA GÖZLER BELEK’TE

30 Mart 2009 / 08:49

TURİZMİN SESİ
Öte yandan İspanya'nın gerilediği süreçte, Mısır yavaşlama kaydederken, Yunanistan'da kıpırdanma var. Almanya'da yayımlanan Avrupa'nın en yüksek tirajlı turizm ve seyahat endüstrisi dergisi FVW'nin Gaita işbirliği ile yaptığı destinasyon değerlendirmesinde Türkiye'nin rakipleri karşısında talep artışının devam ettiği görülüyor.

Alman pazarındaki seyahat acentelerine gelen talepler üzerinden yapılan değerlendirmeye göre, Türkiye'nin yükselişi karşısında İspanya gerilemeye devam ediyor. Ülkenin gelen taleplerden aldığı pay yüzde 19,4'ten yüzde 17,1'e geriledi. İspanya'nın turistik merkezlerinden Mallorca da şubat ayından marta yüzde 5,6'dan yüzde 5,4'e gerilerken, Kanarya'ya olan talepte de gerileme sürüyor.

Öte yandan Alman pazarında Türkiye ile birlikte yükselen pazarlar arasında gösterilen Mısır ise yavaşlama kaydetti. Şubatta yüzde 15,9 seviyesinde talep gören ülke, martta yüzde 14,2'ye gerilerken, Hurghada yüzde 11,1'den yüzde 9,9'a düştü Sıralamada 4. olan Yunanistan'da ise talep yüzde 8'den yüzde 11 dolaylarına geldi.

Ülkenin önde gelen bölgelerinden Girit, bölgesel bazda 8'incilikten 4. sıraya yükselirken, Rodos da 13'üncülükten 8. sıraya yükseldi. Korfu ise 7 basamak yükselerek 10. sıraya geldi. FVW Gaita destinasyon değerlendirmesinde 5. sırayı Dominik Cumhuriyeti aldı. Onu Almanya, İtalya, Tunus ve BAE izliyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.