23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GALİP GÜREL EAED BAŞKANI OLDU

Dünyaca ünlü Türk Diş Hekimi Galip Gürel, EAED'nin Başkanlığı'na getirildi

GALİP GÜREL EAED BAŞKANI OLDU

13 Haziran 2010 / 15:04

TURİZMİN SESİ
Çalışmaları, dünya çapında takip edilen Türkiye'nin önde gelen diş
hekimlerinden Galip Gürel, EAED - Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi'nin ilk Türk üyesi olmakla kalmadı, akademinin başkanlığına seçildi. Gürel başkanlığında düzenlenecek çeşitli konferanslara
ev sahipliği yapacak olan Türkiye, Avrupa'nın dört bir yanındaki estetik
diş hekimleri için önemli bir çekim merkezi haline gelecek.

Diş Hekimi Galip Gürel sadece Türkiye'de değil dünya çapında estetik diş hekimliği denince ilk akla gelen isimlerden birisi. Diş hekimlerine yeni estetik tekniklerin anlatıldığı "Science and Art of Porcelain Laminate Veneers" adlı, 10 dilde birden yayımlanarak, birçok ülkede “en çok satanlar” listesine giren kitabın da yazarı. Türkiye'nin adını estetik diş hekimliğinde yarattığı teknikler ve uygulamalarla dünyaya duyuran Gürel, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde üniversitelerde dersler ve konferanslar veriyor. Avrupa'daki en büyük, dünyada ise ikinci büyük estetik diş hekimliği kongresini düzenleyen EDAD'ın (Türk Estetik Diş Hekimliği Akademisi) Kurucusu ve Onursal Başkanı da olan Gürel, şimdi ise unvanlarına bir yenisini daha ekledi. Gürel, 29 Mayıs 2010 tarihinde, Londra'da Victoria & Albert Müzesi'nde gerçekleştirilen görkemli bir törenle EAED'nin (Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi) Başkanlığı'nı devraldı.

Avrupa'nın önde gelen diş hekimleri Türkiye'yi ziyaret edecek
Gürel'in akademi başkanlığı, 2011 ve 2012 yıllarında yapılacak Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi Konferansları'nın Türkiye'de gerçekleştirilmesini sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gürel, “Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi, Avrupa'nın ve dünyanın en saygın kuruluşlarının başında geliyor. Böyle bir kuruluşun başkanlık görevine getirilmek benim için bir gurur kaynağıdır. Bu sayede ülkemiz adına da sevindirici gelişmelere vesile olmaktan onur duyarım. Çünkü Akademi'nin Konferansları'nın ülkemizde gerçekleştirilmesi, sadece sektör adına değil, Türkiye'nin tanıtımı adına da büyük önem taşıyor” dedi.

2011 Mayıs ayında yapılacak İstanbul'daki ilk ve sonrasında 2012 yılında Antalya'da yapılacak konferanslarla, Avrupa'nın önde gelen estetik diş hekimleri Türkiye'yi görme ve tanıma fırsatı bulacak.

'Yapıldığı belli olmayan dişler yapıyoruz'
Galip Gürel yaptığı estetik diş hekimliğini şu sözlerle anlatıyor: “Önemli olan yaptığımız dişin kişinin yüz şekline, karakterine ve mimiklerine uyması. Herkese aynı dişi yaparsak, doğal fiziğe aykırı şeyler ortaya çıkar. Bu da zaten estetik diş hekimliği olmaz. Önceden inci gibi diş denirdi, şimdi ise ideal diş dediğimizde yapıldığı belli olmayan dişleri tarif ediyoruz. Hasta dişlerini yaptırıyor ama kocaman, bembeyaz görünmüyor. Aksine, yapıldığı çok fazla fark edilmiyor. Gülüşünden fark ediliyor.”

Bu tür başarılı uygulamaların ise ancak interdisipliner bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu vurgulayan Gürel, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Günümüz diş hekimliğinde gelinen nokta, estetik uygulamalar yapılırken, diş dokusuna maksimum özen gösterilerek minimum diş dokusu kaybıyla bu uygulamaları gerçekleştirebilmek. Yakın bir vakte kadar, 20 sene öncesine göre diş hekimliği çağ atladı diyorduk. Şimdi ise 5 sene öncesine göre farklılaşan inanılmaz konsept değişikliklerinden bahsediyoruz.”

Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi hakkında
1986 yılında İsviçre'de kurulan Akademi, estetik diş hekimliği konusunda Avrupa'nın ve dünyanın en iyi diş hekimlerinin buluştuğu, üniversite öğretim görevlilerinin araştırma, geliştirme, yenilik ve deneyimlerini paylaştığı, diş hekimliğinin geleceğini yönlendirecek pek çok teknik, teknoloji ve vizyoner görüşlerin tamamen bilimsel gerçekler üzerine oturtulup, tartışıldığı ve estetik diş hekimliğini en yüksek standartlara taşımayı hedefleyen bir kuruluştur. Akademinin, 24 ülkeden kendini hem bilimsel hem de klinik uygulamalar açısından kanıtlamış, çok seçkin 180 üyesi bulunmaktadır.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.