28 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

GASTRONOMİDE ÖNEMLİ BİR YERİ OLAN MEZE KÜLTÜRÜ, MERAKLILARIYLA YENİDEN MEZE FESTİVALİ’NDE BULUŞTU

İstanbul mezelerinin, yöresel mezelerin ve sokak lezzetlerinin bir araya geldiği festivalde, usta şefler deneyimlerini atölyelerde katılımcılarla buluşturdu

Gastronomide önemli bir yeri olan Meze Kültürü, meraklılarıyla yeniden Meze Festivali’nde buluştu

08 Ekim 2019 Salı 12:31

TURİZMİN SESİ


Gastronomi dünyasının en önemli etkinliklerinden olan Yeniden Meze Festivali, 6 Ekim’de Ortaköy Feriye’de gerçekleşti. İstanbul mezelerinin, yöresel mezelerin ve sokak lezzetlerinin bir araya geldiği festivalde, usta şefler deneyimlerini atölyelerde katılımcılarla buluşturdu. Türkiye’nin dört bir yanından festivale katılan önemli yerel şefler, kendi coğrafyalarına özgü tatları hazırlarken gastronomi dünyasının tanınmış şefleri de özel reçeteleriyle hazırladıkları mezeleri mezeseverlerin beğenisine sundu. Seçilmiş lezzetlerin paylaşıldığı festivale ilgi büyük oldu                                                                                                                                                                                  meze-festivaliortakoy-feriyegastronomi-dunyasiyoresel-lezzetleri.jpg

Türkiye’nin dört bir köşesinden zengin mezelerin, sokak lezzetlerinin, ünlü şeflerle deneyim atölyelerinin, müzik ve muhabbetin bir arada yaşandığı Yeniden Meze Festivali, yöresel lezzetleri tatmak ve kültürüne tanık olmak isteyenlere unutulmaz bir festival yaşattı. Muhteşem boğaz manzarasıyla İstanbul’un vazgeçilmezi Ortaköy Feriye’de gerçekleşen festival, usta şeflerin birbirinden lezzetli mezeleri ile damaklarda unutulmayacak bir tat bırakarak hafızalara kazındı. Lezzetleri kadar sunumlarıyla da birer sanat eserine dönüşen mezelerin yanı sıra, gastronomi uzmanları ile gerçekleştirilen atölyeler de katılımcılara hafızalardan silinmeyecek  bir deneyim yaşattı. 

Meze atölyeleri, keşif, muhabbet…
Gastronomi uzmanları, gün boyu gerçekleştirilen; ‘İstanbul Mezeleri’, ‘Sokak Mezeleri’, ‘Anadolu Mezeleri’, ‘Zeytinyağlı Mezeler’, ‘Anasonla Uyumlu Hafif Mezeler’ ve ‘Evde Çilingir Sofrası’ başlıklı atölyelerde katılımcılara gastronomiyle ilgili bilgiler verdi ve seçilmiş lezzetleri paylaştı. 

Yerel şeflerden unutulmayacak lezzetler
Yörelere özgü mezelerle konuklarının damaklarında unutulmayacak tatlar bırakan şefler, katılımcıları farklı yörelerin mezeleriyle tanıştırdı. 

Antakya’dan Lale Kuseyrioğlu, Antalya’dan Bi’ Büyük Meyhane’nin kurucusu ve şefi olan Gönül Fırtına, Urla’dan Dilek Yetkiner ve Tire’den Serkan Çakır kendi bölgelerinin mezelerini misafirlere sundu. Yerel şefler ile beraber Yeniden Meze Festivali’nde yer alan ünlü şefler; Pınar Taşdemir, Deniz Temel, Hazer Amani, Derin Arıbaş, Kaan Sakarya ve Didem Şenol kurulan stantlarda birbirinden lezzetli mezeleri ile meze severlerle buluştu. Şemsa Denizsel ve Mustafa Otar da gerçekleştirdikleri deneyim atölyeleri ile Yeniden Meze’de misafirleri ile bir araya geldi. 

Festivale İstanbul, İzmir, Bozcaada ve Gaziantep’ten işletmeler de katıldı. İstanbul’dan, Jash İstanbul, Cunda Balık, Mahkeme Lokantası, Rita Moda, La Rica, Rana By Topaz, Firuze, Pandeli, BiDaha Meyhane, Akbaba'lı Meyhane, Giritli Restoran, Hane Kadıköy, Snob Street Food, Ahali Teşvikiye, Del Mare, ve Leb-i Derya, İzmir Urladan, Hiç Lokanta ve Tadım Atölyesi ve Balıkçım Keyif, Bozcaada’dan Asma6, Madam Niça ve Gaziantep’ten Bayazhan yer aldı. 

Sokak mezecilerini ise İstanbul’dan Asri Turşucu, Sabırtaşı İçli Köfte, Basta Street Food Bar, İzmir’den Kokoreççi Baki Usta, Yalı Beyi Midye, Söğüşçü Aco, Antakya’dan Humusçu Nedim Usta ve Salah Kebap birbirinden lezzetli sokak mezeleri ile temsil etti.Dude Table’ın düzenlediği Yeniden Meze Festivali’nin kapıları 14:00’da açılıp, 23:00’a kadar devam etti. Sınırsız meze tadımı deneyiminin dahil olduğu etkinliğe mezeseverler yoğun ilgi gösterdi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.