GASTRONOMİST 2017’NİN SON GÜNÜNE ÇİN EKİBİNİN RENKLİ GÖSTERİSİ DAMGASINI VURDU
‘Gastronomist 2017’, tamamen geleneksel mutfak kültürleri üzerine gerçekleştirilen Türkiye’deki ilk uluslararası organizasyon olması ile dikkat çekti
26 Eylül 2017 Salı 17:36
TURİZMİN SESİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önemli katkıları ve Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde 21 - 24 Eylül tarihlerinde Tarihi Yarımada’da düzenlenen ‘Gastronomist 2017’, tamamen geleneksel mutfak kültürleri üzerine gerçekleştirilen Türkiye’deki ilk uluslararası organizasyon olması ile dikkat çekti. Dünyanın farklı renklerini yansıtan geleneksel mutfakları İstanbul’da buluşturan Gastronomist 2017’nin son gününe Çin ekibinin renkli gösterisi damgasını vurdu.Dünya mutfaklarının kıtalararası katılımlar ile temsil edildiği, konuk ülkelerin geleneksel mutfaklarının yanı sıra Türkiye coğrafyasının kadim mutfak kültürünü yansıtan reçete sunumları, yemek sohbetleri, paneller ve çocuk atölyeleri gibi birçok katmanlı etkinliğin yer aldığı bir Türkiye projesi olarak öne çıkan Gastronomist 2017, 21 - 24 Eylül tarihlerinde Tarihi Yarımada’da gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıda bulunduğu ve Fatih Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Gastronomist 2017, gastronomi dünyasının önde gelen STK’ları Anadolu Halk Mutfağı Derneği, Mutfak Dostları Derneği ve Mutfak Magazin Dergisi işbirliğinde düzenlendi.
Gastronomist 2017’de Çin Ekibinden Muhteşem Şov
Gastronomist 2017, 4 gün boyunca süren zengin program akışıyla da göz doldurdu Etkinliğin son gününde Çin ekibi temsilen şef Lie Qing Zhang’ın geleneksel halk dansları ve kıyafetleri eşliğinde sergilediği şov büyük ilgi gördü. Gastronomist 2017 için yaklaşık bir ay süren bir hazırlık yapan Çin Catering Sektörü Federasyonu Genel Sekreteri Mi Fei’nin de aralarında bulunduğu Çin ekibinin “Dünyanın İlk Noodle’ı” başlıklı sunumu Gastronomist 2017’nin en renkli ve özgün şovlarından biri oldu.
Ardından Zeferan Restaurant’ın genç ve yetenekli şefi Ramin Nuriyev’in Azerbaycan mutfağının en özel lezzetlerinden seçkiler hazırlayarak halka ikram ettiği şov da herkesin beğenisini kazandı.
Birbirinden Renkli Cooking Showlar ve Söyleşiler Gastronomist 2017’de Yerini Aldı
21 Eylül Perşembe günü 13.00’te Sultanahmet Meydanı’ndaki Anfi Tiyatro’da Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir’in katılımıyla gerçekleşen görkemli açılış seremonisiyle başlayan Gastronomist 2017’ye ilgi büyüktü. Ulusal ve uluslararası konuk şefler, gastronomi yazarları ve kanaat önderlerinin yer aldığı ardından başlayan Gastronomist 2017’nin ilk günü birbirinden renkli cooking showlara ve söyleşilere sahne oldu. Dünyaca ünlü İtalyan kasap Dario Cecchini, Türkiye’nin et profesörü olarak tanınan Cüneyt Asan ve ünlü kıtaları aşmış Brezilyalı et ustası Andre Lima de Luca birlikte Sultanahmet Meydanı’nda muhteşem bir şova imza attı. Bu özel şov için Türkiye’de ilk defa kurulan 5 x 5 m büyüklüğünde bir odun fırınında tam bir dana pişiren Cüneyt Asan, Dario Cecchini ve Andre Lima de Luca izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlik kapsamında yeni nesil ulusal şeflerden Hazer Amani ve Siyez buğdayı üzerine çalışmaları ile tanınan Mustafa Afacan’ın CarrefourSA’nın malzeme sponsorluğunda gerçekleştirdikleri “Anadolu’nun Genetiğiyle Oynanmamış Buğdayları”; Yunan mutfağı uzmanı şef yazar Maria Ekmekçioğlu ile Egeli yemek araştırmacısı ve gazeteci Nedim Atilla’nın gerçekleştirdiği “İki Yaka Bir Mutfak” başlıklı cooking showlar büyük beğeni topladı.
Aydan Üstkanat İlk Kez Gastronomist 2017’de Sahne Aldı
Etkinliğin 2. gününde Yemek Stilisti, Gastronomi Yazarı ve Yemek Fotoğrafçısı Aydan Üstkanat’ın ilk kez gerçekleştirdiği “Un’suz Olmaz” başlıklı şov büyük ilgi gördü. Üstkanat’ın doğru malzeme kullanıldığında hamur işlerinin hem sağlıklı hem de lezzetli olabileceğini paylaştığı şovunda hazırladığı kek izleyiciler tarafından tam not aldı.
Ünlü Hint şef Vipul Gupta’nın sergilediği “Beyaz Dut Unlu Tavuk Masala” başlıklı cooking showların yanı sıra ve 3. gün gerçekleşen ünlü İspanyol şef Juan José López Bedmar’ın reçete sunumu da dikkat çeken etkinlikler arasında yer aldı.
Program kapsamında Mutfak Dostları Derneği öncülüğünde geleneksel mutfakları ele alan bir dizi panel düzenlendi. Gazeteci ve yemek araştırmacısı Nedim Atilla moderatörlüğünde gerçekleştirilen panellerde Ebru Baybara, Mehmet Gürs, Filiz Hösükoğlu, Sedat Nemli (Geleneksel Mutfaklar ve Turizme Etkileri); Nilhan Aras, Birol Uluşan, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri (Coğrafya Kaderdir); P. Mary Işın, Neptün Soyer, Ayfer Yavi (Geçmiş Geleceğin Atasıdır) gibi geleneksel mutfaklar ve turizm alanında kabul görmüş en yetkin isimler konuşmacı olarak yer aldı
Dünyaca Ünlü İsimlerden “Gastronomik Paylaşımlar”
İspanya, Fransa, İsrail, Rusya, İtalya, Çin, Bosna Hersek, Avustralya, Kazan / Tataristan, Hindistan, Azerbaycan, İsviçre gibi birçok ülkeden yoğun uluslararası katılımın olduğu Gastronomist 2017, dünyanın önemli gastronomi yazarları, şefleri ve ilgili alanlardaki kanaat önderlerinden Greg Malouf, Anissa Helou, Sebastien Ripari, Michel Godet, Janna Gur, Maria Jose Sevilla, Alica Rios, Christian Plumail, Rizida Khusainova gibi isimleri “Gastronomik
Paylaşımlar” başlıklı oturumlarda konuşmacı olarak ağırladı.
Programın en renkli etkinliklerinden biri de Türkiye’nin iş, kültür, sanat ve yazın dünyasından önemli isimlerin katıldığı yemek temalı sohbetler oldu. İş, kültür, sanat ve yazın alanında çok kıymetli isimlerle gerçekleştirilen “Yemek Atışmaları”, “Osmanlı Saray Yemekleri” ve “Marka Yaratanlar” başlıklı oturumlar, gastronominin farklı disiplinlerden beslenen evrensel bir kültür dili olduğunu ortaya koydu.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.