22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GATAB’DAN DENİZ’E SAYGI

GATAB, bölgeye gelen turistler için deniz temizliği konusunda bir ilke imza attı

GATAB’DAN DENİZ’E SAYGI

23 Nisan 2011 / 00:02

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-KEMER


Kemer Bölgesinde turizmcilerin beklentisi doğrultusunda, turizm komisyonunun da aldığı kararları ile yurt içi ve yurt dışındaki fuarlarda tanıtımlar gerçekleştiren GATAB, bu kez de bölgeye gelen turistler için de deniz temizliği konusunda bir ilke daha imza attı. Aynı zamanda fuarlara katılan GATAB Başkanı Yusuf Üras, görüştüğü acente ve tur operatörleri, otel yöneticileri ile yaptığı görüşmeler sonrasında onların isteklerini geri çevirmeyerek, deniz temizliği yapacak bir özel teknenin Kemer'de hizmete sokacaklarını söyledi. Üras, “ Kemer denizi her zaman zaten görüntüsü ve temizliği ile ön planda.

Yıllardır bölgemizde yaşayan ve hatta bunları da ev sahibi olarak gördüğümüz çok sayıda Caretta Carettanın dışkılarını denizde bırakmaları nedeniyle sahillerimizde çirkin görüntüler yaşamıştık. Bu bakımdan gelen istekler doğrultusunda turizmcilerimiz ile de görüş alış verişinde bulunarak bölgemizde hizmet edecek bir deniz temizleme teknesini hizmete sokacağız. Tekne bu yıldan itibaren deniz altı ve deniz üstünde meydana gelen kirliği önlemek üzere çalışacak” dedi.
GATAB tarafından hizmete sokulacak olan, Deniz temizleme teknesinde konusunda uzman, profesyonel, bölgeyi tanıyan dalgıçlar görev alırken, teknenin bu sezon Kemer kıyılarında sahil güvenlik Komutanlığı ile koordineli çalışması planlıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.