22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GEÇİCİ MÜZEYİ FORD CARGO ÇEKECEK

Çanakkale Seddülbahir Özel Müzesi'nin hazırladığı gezici müze, bir yıla yakın sürecek yolculuğunda Ford Cargo çekiciyle Türkiye'yi dolaşıyor

GEÇİCİ MÜZEYİ FORD CARGO ÇEKECEK

24 Mayıs 2010 / 17:58

TURİZMİN SESİ


Türkiye otomotiv sektörünün lideri Ford Otosan'ın katkılarıyla Anadolu'yu karış karış dolaşacak olan ve Çanakkale Seddülbahir Özel Müzesi'ne ait eşyalarla oluşturulan gezici müze, yeni Ford Cargo 1838T çekici aracıyla Türkiye'yi geziyor. 18 Mart günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan gezici müzenin yolculuğu yaklaşık bir yıl sürecek.
Türkiye'nin birçok bölgesinde halkı ilk kez müze kavramıyla tanıştıracak olan gezici müzeye tarih bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla sponsor olduklarını belirten Ford Otosan Genel Müdür Nuri Otay; “Çanakkale'yi maddi imkansızlık ya da zamansızlık nedeniyle ziyaret edemeyen vatandaşlarımız ve öğrencilerimize Ford Otosan olarak ulusal tarihimizi taşımaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bursa ve Samsun etaplarında büyük ilgi görengezici müze, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Amasya, Tokat, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Afyon, Kütahya ve ilçelerini dolaşacak. Bu uzun maraton için; güçlü, ekonomik ve çevreci özellikleri ile tercih edilen Ford Cargo 1838T çekici; Çanakkale tarihini, yaklaşık bir yıl sürecek seyahat sırasında İzmir Fuarı ve Sultanahmet Şenlikleri'ne katılan halkla da buluşturacak. Gezici Müze, işlevini tamamlamış olarak 18 Mart 2011 tarihinde Çanakkale'ye dönecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.