22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE LATERNA

Bir zamanlar Nevizade Sokağı üzerindeki Lefter'in meyhanesinde dinlenen bu enstrüman şimdi Nevizade'nin iki sokak yukarısında tekrar İstiklal Caddesi'nde Sismanoglio Megaro'da hayat buluyor

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE LATERNA

19 Aralık 2010 / 08:36

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


1900'lerin başında İstanbul sokaklarını neşelendiren müzik kutusu Laternanın, geçmişten günümüze öyküsünü ve yeniden şehre kazandırılmasını anlatan “Pera Güzeli” belgeselinin ilk gösterimini, albüm ve kitap tanıtımını Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu'na ait Sismanoglio Megaro ağırlıyor.

“Eski Sokak Eğlencesi İstanbul Laternası” projesinin son ayağı olan “Pera Güzeli” belgeseli, Z Müzik Yapım tarafından hayata geçirilmiştir. Laterna şarkılarından oluşan bir albüm kaydı ve Laterna Workshop'u proje yöneticisi Nilüfer Saltık tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir. Ayrıca proje kapsamında yaz aylarında Büyükada'dan İstiklal Caddesi'ne kadar İstanbullular Laterna ezgileriyle buluştu.

Belgesel, laternanın eski İstanbul'a gelişini, ortadan kaybolmasını ve Nilüfer Saltık'ın yaşayan tek Laterna ustası Panos İoannidis'i Selanikte bulup yeni bir laterna yapması için ikna etmesinin öyküsünü anlatıyor. Yapımcılığını Nilüfer Saltık'ın yönetmenliğini Soner Sevgili'nın yaptığı “Pera Güzeli” belgeselinin ve kitap ile albüm tanıtımının galasında sizleri de Sismanoglio Megaro'da ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

Tarih: 20 Aralık 2010 Pazartesi
Film gösterimi:20:00
Yer: Sismanoglio Megaro

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.