22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİNİ ARIYOR

UNESCO'nun desteklediği Airbus'ın yeni yeteneklere ulaşmayı hedefleyen yarışması 'Fly Your Ideas' başlıyor

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİNİ ARIYOR

02 Haziran 2012 / 12:20

TURİZMİN SESİ


UNESCO tarafından hazırlanan kapsamlı raporda teknik olarak havacılık endüstrisini ve bu alandaki gelişmeleri tehdit eden unsurlar yer alıyor. Şu anda havacılık endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılayacak yeterli mezun bulunmamakla birlikte bu alanda mezun olan öğrenciler de farklı alanlara yöneliyor. İşte bu yüzden Fly Your Ideas yarışması gençlere ışık tutarak bu alanda işgücü verimliliğini artırmaya çalışıyor. Airbus, Fly Your Ideas yarışması ile öğrencilerin havacılık dünyasına farklı bir bakış açısıyla yaklaşmalarını ve havacılık sektörüne daha fazla ilgi duymalarını sağlayacak. Üç aşamadan oluşan yarışma, dünyanın her yerinden katılan öğrencilerin havacılık endüstrisini daha erişilebilir ve sürdürülebilir bir hale getirecek fikirler üretebilmesi amacıyla düzenleniyor. 2013 yazında 3 tur sonunda finalist olarak seçilecek 5 takımdan birinci olan 30.000 Euro'luk ödülü almaya hak kazanacak. Tüm takımlar projelerini geliştirirken Airbus danışmanları tarafından desteklenecek ve Airbus uzmanları yarışmanın önemli noktalarında öğrencilere tavsiyelerde bulunacak.

Airbus Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Charles Champion: “Mühendisler dünyayı değiştirebilir. İşte bu yüzden Fly Your Ideas yarışmasında sunduğumuz fırsatlarla genç insanların havacılık konusunda heyecanlanmasını sağlıyoruz. Teknoloji her geçen gün gelişiyor ve en iyi teknik beceriye sahip olmak yenilikleri takip etme de her zaman yeterli olmuyor. Uluslararası havacılık endüstrisinin gelişimi için farklı kültürlerden gelen yeni fikirler sektörün canlılığı ve gelişiminde oldukça etkili oluyor. Fly Your Ideas yarışması ile dünyanın birçok yerinden gelen öğrencilerin birlikte çalışıp yeni fikirler üretmesi hem biz hem de onlar için mükemmel bir fırsat” dedi.


UNESCO Bilim Politikası ve Kapasite Bölümü Direktörü Dr. Lidia Brito: “Airbus, öğrencilere havacılık endüstrisinin kalbinin attığı gerçek dünyada uygulama olanağı sağlayarak az rastlanan bir fırsat sunuyor. Fly Your Ideas havacılık endüstrisi ve akademiler arasındaki köprüleri yıkarak birlikte nasıl çalışılabildiğinin bir göstergesidir. Yarışma, havacılık endüstrisinin geleceği için sürdürülebilir bir proje yaratılmasına ve aynı zamanda öğrencilerin de büyük bir macera yaşamalarına olanak sağlamaktadır.' dedi. Fly Your Ideas yarışması, Airbus'ın 2050 yılında sürdürülebilir havacılık vizyonuna öncülük eden 'Airbus ile Gelecek' projesinin bir parçasıdır. Yarışmaya, tüm dünyadan; mühendislik, pazarlama, işletme, bilim, felsefe ve tasarım gibi dallarda okuyan öğrenciler başvuru yapabilecek. Yapılacak olan sunumların 'Enerji', ' Verimlilik', 'Düşük Maliyetle Büyüme', 'Trafik Artışı', 'Yolcu Deneyimi' veya 'Güler Yüzlü Topluluk' gibi endüstrinin karşılaştığı temel sorunları içermesi gerekiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.