22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GELENEKSEL ERCİYES ENGELLİLER KAR FESTİVALİ

Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği tarafından Novotel ve ibis Otel sponsorluğunda , bu yıl 5.’si düzenlenen Geleneksel Erciyes Engelliler Kar Festivali Erciyes’te gerçekleştirildi

Geleneksel Erciyes Engelliler Kar Festivali

09 Nisan 2015 / 20:07

TURİZMİN SESİ

40 ilden yaklaşık 250 engelli sporcunun katıldığı festivale yurtdışından katılımcılar da büyük ilgi gösterdi.Törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün de engelli vatandaşların aynı engelsizler gibi hayatın her alanında bulunmalarını canı gönülden desteklediklerini belirterek, “Engelli kardeşlerimizin, hayatın her alanında bulunmalarını çok istiyoruz ve bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz.                Erciyes Engelliler Kar Festivalinde olduğu gibi tüm etkinliklerde engelli vatandaşlarımızın da yer alması için tüm güvenlik önlemlerini alıyor ve gerekli altyapıyı sağlıyoruz”dedi.
 
Törende,  Novotel ve ibis Otel Kayseri Genel Müdürü Eray Dursun’a  5.Erciyes Engelliler Kar Festivaline katkılarından dolayı Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı tarafından, teşekkür  plaketi verildi. 2 gün boyunca, yarışmalar, konserler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Görme, işitme ve bedensel engelliler alp ve kuzey disiplini müsabakalarında kıyasıya yarıştılar.
 
GÖRME ENGELLİLER KOÇDAĞI ZİRVESİ YAPTI
Festival etkinliklerinde, Arlberg Erciyes Gençlik Spor Kulübüne bağlı görme ve bedensel engelli 5 kişilik sporcu kafilesi refakatçi ve doktor gözetiminde Erciyes Koç Dağı’nın zirvesine çıktı. Sabah 6.30’da başlayan zirve yürüyüşünü öğleye doğru tamamlayan grup, Tekir Yaylası festival alanına dönüş yaptı.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.