22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GENÇ KARİYER KOCAELİ’NDE

Konuşmacılar, Türkiye'de otelcilik ve kariyer fırsatları üzerine gençler ile fikirlerini paylaştılar.

GENÇ KARİYER KOCAELİ’NDE

09 Mayıs 2009 / 21:45

TURİZMİN SESİ


Kocaeli Üniversitesi Derbent Uygulama Oteli Konferans Salonu'nda & 5 Mayıs gerçekleşen paneli Genç Turizmciler Derneği Başkanı Bulut Bağcı yönetti. Swiss Otel İstanbul Ön Büro Müdür Yardımcısı Onur Avkan, Conrad Otel İstanbul Gece Müdürü Erhan Erdem, Genç Turizmciler Derneği Başkanı Bulut Bağcı ve Yurt dışı eğitim ve danışmanlık firması temsilcisi Mahmut Caba konuşmacı olarak katıldı. Panelde açılışı yapan Bulut Bağcı, genç arkadaşlara iki büyük projelerinin olduğunu ve bunlardan biri olan Genç Turizmciler Zirvesi'ni Haziran itibarı ile faaliyete geçireceklerini belirtti ve ekledi;

“Genç Turizmciler Zirvesi, ülkemizde bugüne kadar değinilmemiş bir konuydu. Turizmde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların desteğini de alarak Haziran 2009'da Genç Turizmciler Zirvesi'ni İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaklaşık 500 üniversite öğrencisi ile 200 sektör çalışanını zirvede, sektör yöneticilerimiz ile buluşturacağız. Zirvede gençler arasında sıkça “Rol Model” olarak gösterilen yöneticilerimiz, fikirlerini ve başarılarını genç turizmciler ile paylaşacak.”

Bölgesel iş ve staj fuarları geliyor
Genç Turizmciler Derneği Başkanı Bulut Bağcı, sektörde yer alan gençlerin staj yeri bulma konusunda sorun yaşadıklarını bunu önlemek için her yıl Ekim ve Nisan aylarında turizmde faaliyet gösteren insan firmaların kaynakları bölümlerinin, seçme ve yerleştirme yapabileceği bir fuar organize ettiklerini değindi. İlk fuarın Ekim 2009'da İstanbul'da yer alacağına belirtti.

Otelcilik geleceğin mesleğidir
Swiss Otel Ön Büro Müdür Yardımcısı Onur Avkan, geleceğin mesleğin otelcilik olduğunu söyledi ve ekledi;

“Türkiye turizminde biz gençler için geleceğin mesleği otelciliktir. Özellikle son yatımlarla birlikte, kalifiye eleman ve yönetici açığı ortaya çıkmıştır. Biz, bu alanda eğitim almış kişiler olarak bu açığı tamamlayacağız. Marriot Asia, Four Seasons Bosphorus ve Sheraton gibi bir çok otel gurubunun yatırımlarını İstanbul'a çevirmesi bizim için bir avantaj oldumuştur.”

Bilgisayar Mühendisi olmayı planlıyordum
Conrad Hotel İstanbul Gece Müdürü, Erhan Erdem lise dönemlerinde en büyük hayalinin bilgisayar mühendisi olmak istediğini fakat, sosyal yönünden dolayı turizmi tercih ettiğini söyledi ve ekledi;
“ Turizmi tercih ettiğim için hiç pişman olmadım, aksine şu an çok mutluyum. Sosyal yönümün ağır bastığını düşündüğüm için turizmi tercih ettim. Ön Büro deneyimime santralde başladım. Önceleri otel genel müdürümüzün telefonunu açamazken, belirli bir süre sonra işimin uzmanı oldum ve resepsiyonda görevime devam ettim. Santral, ön büronu hatta bir otelin ABC'sidir.”

Yurt dışı stajı, turizmde kariyer için olmazsa olmazlardandır
Yurt dışı eğitim danışmanı Mahmut Caba, “internship” programı dahilinde her yıl yeni mezun turizmcilere Amerika'da kariyer planı düzenlediklerini belirtti. Marriot, Sherato ve Hyatt gibi zincir otellere adaylarını yerleştirdiklerini ve yurt dışına gönderdikleri adayların dönüşte, Türkiye'de daha üst pozisyonlara da işe başladıklarına değindi. “İngilizce bariyerinin kalkması ve adaylarda kültürel bir vizyonun oluşmasıdır.” Diye ekledi.

Panelin sonunda kısa bir konuşma yapan Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Nermin Ersoy'da Genç Turizmciler'e bu tarz paneller ile vizyon açıcı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca, yurt dışı staj imkanları sayesinde kalifiye çalışan sayısının her geçen gün arttığına değindi ve tüm öğrencilere programın ne kadar verimli olduğunu anlattı. Panel sonunda tüm konuşmacılara ve organizasyonda büyük katkıları olan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Rabia Deveci'ye teşekkür sertifikası verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.