22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GENÇ YETENEKLER İZMİR İŞ SANATTA

Genç yetenekleri, İzmirli sanatseverlerle buluşturan İzmir İş Sanat, yeni sezonu Ekim ayında açılacak iki yeni sergiyle karşılıyor.

GENÇ YETENEKLER İZMİR İŞ SANATTA

14 Eylül 2010 / 08:25

TURİZMİN SESİ
İnci Altın'ın insanın doğaya ve kendisine yabancılaşmasını konu alan“Sessiz” ve Cihanoğlu Barış'ın bilinçaltı kurgularını tuvale döktüğü “Tekinsiz Haller” sergileri 7 Ekim'den itibaren İş Sanat'ta olacak.

Cihanoğlu Barış, son birkaç yılda ürettiği resimlerini sekizinci kişisel sergisi “Tekinsiz Haller” ile ilk kez İzmir İş Sanat'ta sanatseverlerle buluşturuyor. Genç kuşak ressamlar arasında farklı resim anlayışıyla göze çarpan sanatçı, eserlerinde işlediği sıra dışı ilişkiler ile izleyiciyi sarsıyor. Cesaret isteyen alanları kendisine konu edinerek bu alanlarda kendi hayal gücünü rehber olarak kullanıyor. Sağlam desen yetisi ile bilinçaltı kurgularını tuvaline aktarırken, zamansız ve mekânsız figürler ile resme bakana kendi içinde bulunduğu zamanı ve mekânı sorgulatıyor. Cihanoğlu Barış, 2010 Contemporary İstanbul Fuarı'nda birçok büyük koleksiyona dâhil olan eserleri ile sanat yolculuğundaki yerini giderek sağlamlaştırırken izleyici ile arasındaki bağı da güçlendiriyor.

Doğayı tuvale yansıtma biçimi ve tekniğiyle kendine özgü bir üsluba sahip olan İnci Altın, “Sessiz” isimli sergisiyle İzmir İş Sanat'a konuk olan diğer isim. Sanatçının doğadan yola çıkarak oluşturduğu çalışmalar, toplumdan ve doğadan uzaklaşan bireyin kendine ve doğaya yabancılaşmasını anlatıyor. Altın'ın tuvalinde rengini yitiren doğa, toplumda kimliğini yitiren ve kendi içinde kaybolan bireyleri temsil ediyor. Çalışmalarında anlık duyguları anlatmak için daha çok akrilik tekniği kullanan sanatçı, farklı malzeme ve teknikleri de denemeye devam ediyor.

Cihanoğlu Barış ve İnci Altın'ın eserleri 7-23 Ekim 2010 tarihleri arasında İzmir İş Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Sanatçılar hakkında:
1975 yılında Ankara'da doğan Cihanoğlu Barış, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü bitirdi. Rh+ Sanat Dergisi “Yılın Genç Ressamı 2005 ” Yarışması'nda finalistler arasına giren Cihanoğlu Evin Sanat Galerisi Nuri İyem Resim Yarışması Jüri Özel Ödülü'nü iki kez kazandı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda pek çok ödül ve sergileme alan Cihanoğlu Barış, geçtiğimiz yıl Contemporary Art Fair'de sanatseverlerle buluşmuştu.

1979 Samsun doğumlu olan İnci Altın, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Bedri Karayağmurlar atölyesinde aldığı resim eğitiminin ardından çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürüyor. 2008 yılında Rh+ Sanat Dergisi'nin Yılın Genç Ressamı Yarışma'sında eserleri sergilenmeye değer bulunan Altın, 2010 yılında aynı dergi tarafından düzenlenen Genç Ustalar-Usta Gençler sergisiyle sanatseverlerle buluştu. İnci Altın Yüksek Lisans eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı'nda devam ediyor.

RESİM SERGİSİ
Cihanoğlu Barış “Tekinsiz Haller”
İnci Altın “Sessiz”

Açılış Kokteyli:
Tarih: 7 Ekim 2010
Saat: 18.00-20.00
Yer: İzmir İş Sanat

www.issanat.com.tr
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.