22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GİRİŞİMCİLİK HAFTASI KUTLANIYOR

Yeliz Gül Ege, “Ülkemizde işsizliği önlenmesi adına, girişimciliğin bir çıkış yolu olduğunu düşünüyorum”

GİRİŞİMCİLİK HAFTASI KUTLANIYOR

17 Kasım 2011 / 19:04

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ


KEMER- Her yıl Kasım Ayının 3. Haftasında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de 81 ilinde kutlanan “Dünya Girişimcilik Haftası” nedeniyle Kemer Göynük Majesty Mirage Park Otel'de Göynük Ünal Aysal Anadolu Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı bir panel düzenlendi. TOBB ( Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın ile ATSO ( Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ) Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi olan ve aynı zamanda Rose Hotels'in de Yönetim Kurulu Üyesi olan Yeliz Gül Ege öğrencilere girişimcilik dersi verdi. Panel'e Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun yanı sıra Rose Otellerinin sahibi Kazım Gül, Majesty Mirage Park Otel Genel Müdürü Şinasi Gürocak'da katıldı. Girişimciliğin anlatıldığı toplantıda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Yargın ve Gül Ege, hayat hikâyelerini ve girişimcilik hikayelerini de öğrenciler ile paylaştılar.
Işık Yargın“Girişimcilik haftasını kutluyoruz!”


TOBB ( Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın, Göynük'de öğrenciler ile buluşuyor olmalarından dolayı mutlu olduklarını belirtirken şu açıklamalarda bulundu. “Her yıl Kasım ayının 3.haftası olan, bu yıl da 14-20 Kasım tarihleri arasına denk gelen ve 123 ülke ile birlikte, Türkiye'de de Dünya Global girişimcilik haftası kutlanıyor. Bu haftayı Türkiye'de eş zamanlı olarak 81 il ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Endeavur Derneği, Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulunun desteği ile planlıyoruz. Burada önemli olan, gelecek ekonomiyi şekillendirecek olan gençlerin; girişimciliğinin önemini anlamaları, bu konuda eğitimlerin verilmesi, gençlere ulaşılması ve girişimcilik kavramını gençlerle ve öğretim hayatında olanlara paylaşmaktır. Bizde Antalya'da bu etkinlikleri yapıyoruz. Bugün Göynük'teyiz. Göynük Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu ve aynı zamanda girişimciler kurulu Üyemiz Rose Otellerinin Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Gül Ege'nin desteği ile bugün iki okulumuz ile bir aradayız” dedi.

Yeliz Gül Ege, “Ülkemizde işsizliğin önlenmesi adına, girişimciliğin bir çıkış yolu olduğunu düşünüyorum” ATSO ( Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ) Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi olan ve aynı zamanda Rose Hotels'in de Yönetim Kurulu Üyesi olan Yeliz Gül Ege ise yaptığı açıklamada, Göynük'te bulunan Ünal Aysal Anadolu Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesi öğrenci öğrencileri ile bir araya gelerek girişimcilik konusunda düşünce ve birikimlerini paylaştıklarını ifade etti. Yeliz Gül Ege; “Kadın girişimciler kurulu olarak, kurul Başkanımız Işık Yargın ve Göynük Belediye Başkanımızın da desteği Ünal Aysal Anadolu Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya geldik. Bilindiği üzere bu hafta Dünya Global Girişimcilik Haftası. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de bunu tüm ehemmiyeti ile kutluyor. Bu sebeple de biz TOBB'un bir kurulu olarak bu manada Alanya, Manavgat ve Kemer olmak üzere çeşitli liselerde öğrencilere girişimcilik adına neler verebiliriz, gerçek yaşantıda bizler neler yaşadık ve tecrübelerimizi aktarmak adına faydalı olduğuna inandığımız bu toplantıları yapıyoruz. Sonuç olarak, ülkemizde işsizliğin önlenmesi adına, girişimciliğin bir çıkış yolu olduğunu düşünüyorum” dedi. Soru cevap kısmında öğrencilerin de katılımlarının yer aldığı panel yaklaşık 2 saat sürerken, panel sonrası katılımcı öğrencilere Majesty Mirage Park yetkilileri tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.