05 Aralık 2025
  • İzmir17°C
  • İstanbul16°C
  • Antalya19°C
  • Ankara14°C

GLOBEMEETS 2025 TURİZMİN KALBİ İSTANBUL’DA ATIYOR

İstanbul, 11-12 Eylül tarihlerinde turizm dünyasının nabzını tutuyor.

GlobeMeets 2025 Turizmin Kalbi İstanbul’da Atıyor

11 Eylül 2025 Perşembe 21:13

TURİZMİN SESİ


Üçüncü kez düzenlenen GlobeMeets B2B Networking Event 2025, Rixos Tersane İstanbul’da kapılarını açtı. 60’tan fazla ülkeden gelen turizm profesyonelleri, iki gün boyunca iş birliği fırsatlarını değerlendirmek üzere bir araya geliyor.Etkinliğin açılışına TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, GlobeMeets Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt ve İGA Ticaret Genel Yardımcısı Server Aydın gibi sektörün önde gelen isimleri katıldı.

huseyin-kurt-005.jpg

GlobeMeets Hüseyin Kurt, organizasyonun geçen yıla göre %20 büyüdüğünü belirterek, “Mart ayında tüm masalar doldu, birçok firmayı geri çevirmek zorunda kaldık. Bu etkinlik artık dünyanın en büyük organizasyonlarından biri haline geldi,” dedi. Kurt, GlobeMeets’in fuara dönüşmeyeceğini vurgulayarak, “Amacımız sadece büyümek değil, değer üretmek,” ifadeleriyle vizyonunu ortaya koydu.

İGA Ticaret Genel Yardımcısı Server Aydın, artan yolcu talebine dikkat çekerek, transfer uçuşlara olan ihtiyacın arttığını ve bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

tursab-baskani-firuz-baglikaya-029.jpg

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmin artık sadece tatil değil, altyapı ve hizmet sektörünü kapsayan stratejik bir alan olduğunu vurguladı. Türkiye’nin rakiplerine kıyasla geride kaldığını belirten Bağlıkaya, “Turizmin ülke geneline yayılması için yeni vizyonlara ihtiyaç var,” dedi.

tbmm-komisyon-baskani-karaismailoglu.jpg

TBMM Komisyon Başkanı Karaismailoğlu, turizmin kültürel bir elçilik görevi gördüğünü ifade ederek, 2024 yılında Türkiye’nin 62 milyon ziyaretçiyle rekor kırdığını ve 61 milyar dolarlık gelir elde ettiğini açıkladı. 2025 hedefleri ise daha da iddialı: 64 milyon turist ve 75 milyar dolar gelir.GlobeMeets, İstanbul’u sadece bir turizm destinasyonu değil, aynı zamanda küresel iş birliklerinin merkezi haline getiriyor. Farklı coğrafyalardan gelen sektör temsilcileri, iki gün boyunca yeni iş fırsatları yaratmak ve turizmdeki dönüşümü yakından takip etmek için bir araya geliyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.