23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GOLD İSTANBUL 2010 FUARI

Gold İstanbul 2010 Fuarı tüm dünyada ses getirmeye hazırlanıyor

GOLD İSTANBUL 2010 FUARI

13 Şubat 2010 / 20:42

TURİZMİN SESİ


Mücevher, altın, gümüş, saat, takı, kuyumculuk, makine ve malzemeleri alanında faaliyet gösteren 15 ülkeden 390 firma ve firma temsilciliğini biraraya getiren sektörü yeni pazarlarla buluşturacak farklı bir güç ve anlayış ile hazırlanan Gold İstanbul Fuarı, 18-21 Şubat 2010 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. İstanbul Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği (İKMD) ve Tüyap Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan fuara 60 ülkeden, 3000'e yakını yurtdışından olmak üzere toplam 20 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Altın ve mücevher alanında faaliyet gösteren sektörün ileri gelen firmalarının başlattığı “Yeni Oluşum Hareketi”, geçmiş fuarlarda bekleneni alamayan sektöre ilk meyvesini verdi. Yeni Oluşum'un öncülük ettiği, İstanbul Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği (İKMD) ve Tüyap Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan Gold İstanbul 2010 Fuarı, 18 - 21 Şubat tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Gold İstanbul 2010 Fuarı, 15 ülkeden 390 firma ve firma temsilciliğini aynı çatı altında buluşturacak. Kuyumculuk ve mücevher sektörünün Türkiye'deki en önemli ve saygın fuarı olan Gold İstanbul 2010, yurtdışındaki firmalardan gördüğü yoğun ilgiyle, Türkiye dışında da büyük ses getireceğini şimdiden kanıtladı.

Türk mücevher sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren firmaların yüksek üretim güçlerini, tasarım becerilerini yansıtan koleksiyonları ile vitrine çıkacakları bir pazarlama platformu olan Gold İstanbul 2010, 60 ülkeden 20 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacak. Yurt dışında çok büyük ilgi gören Gold İstanbul 2010'a ICA (Uluslararası Değerli Taş ve Mücevherciler Birliği) Başkanı Wilson K.W. YUEN, Duhok Ticaret Odası Başkanı Hamid M. REBETKI, Başkan Yardımcısı Muşhir Reşid ABDULLAH, Halep Esnaf ve Sanatkarlar Federasyon Ekonomik Ofis Başkanı Raffie AKELIAN, Yunan Türk İşadamları Konseyi Başkanı Panagiotis KOUTSIKOS gibi sektörün ileri gelen isimleri katılacak.

Gold İstanbul Fuarı, Türkiye'nin tasarım çeşitliliğini dünyaya duyuracak
Gold İstanbul 2010 Fuarı'nın Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'de yapılan basın toplantısında konuşan Türkiye Kuyumculuk Meclisi Başkan Yardımcısı İmam Altınbaş, “Tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan Türk kuyumculuk sektörünün, dünya kuyumculuk sektörüne kazandırdığı alternatif tasarımlardaki çeşitliliği ve üstün kalitesi ile dünya mücevherat üretiminde ilk beşte yer alıyor, 1.5 milyar dolarlık ihracat ile 2008 yılında yüzde 1.84'lük artış yakaladık” dedi. Altınbaş şöyle devam etti: “Bu işe gönül veren pek çok firma, hep beraber Türkiye'nin adını dünyaya duyurmak için yola çıktık. İç pazarda faaliyet gösteren 341 oda ve dernek ile işbirliği yaptık. Bunun neticesinde Türkiye'nin dört bir yanındaki 50 kuyumcu odası başkanı ve sektör temsilcileri ile birlikte katılacaktır. Bugün sektöre yön veren firmalar olarak yıllardır beklediğimiz ve arzu ettiğimiz bir hayalimiz Tüyap ile birlikte gerçekleşiyor. Amacımız Gold İstanbul 2010 Fuarı ile Türkiye'deki mücevherat üretimini dünyada ilk sıralara çekmek” dedi.

Çok başarılı ve hiçbir maddi manevi fedakarlıktan kaçınılmadan hazırlanan Gold İstanbul 2010 Fuarı'na en yoğun katılımın Rusya, BAE, Bahreyn, Kuveyt, Irak, İran, Azerbaycan, Ukrayna, Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna Hersek, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, İspanya, Polonya, Romanya, Mısır, Cezayir, Fas, Tunus, Suriye, Ürdün, Gürcistan ve Türkmenistan'dan olacağını söyleyen Altınbaş, yurtiçi ve yurtdışında yoğun tanıtım çalışmaları yapılan fuarın, pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapacağını belirtti.

Fuar kapsamında; (HRD)Hoge Raad Voor Diamant / Yüksek Elmas Konseyi'nin düzenlediği HRD Awards 2009 Sergisi, Lotus Danışmanlığın projelendirdiği "Osmanlı İmparatorluğunun İhtişamından 2011 Trendlerine Türk Mücevheri" konulu Zaman Tüneli Sergisi, Mimar Sinan Üniversitesi'nin düzenlediği Değerli Tasarımlar (!) Cevhere Yolculuk Sergisi, Geleneksel El Sanatları Sergisi, Takı Zanaatkarları Sergisi, Her türlü değerli taşın meet point faset kesim tekniği uygulanacağı Nehir Taş Takı Atölyesi Work Shop”gibi etkinlikler de ziyaretçilerle buluşacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.