22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GOLDEN KEY SEZONU AÇIYOR

Golden Key Kartalkaya’da farklı deneyimlerle yenilenmenin yaşanacağı 21 Aralık’ta sezonu açacak

GOLDEN KEY SEZONU AÇIYOR

08 Aralık 2012 / 10:18

TURİZMİN SESİ


Mistletoe altında öpüşerek yeni yıla girmek bir “Golden Key” geleneğidir. Maya takvimine göre bireysel hayatlarımızda dönüşümler yaşayacağımıza, daha barışçı ve hoşgörülü bir dünyaya doğru evrileceğimize inanılan yeniçağın başlangıcı sayılacak  Foton Kuşağı, 21 Aralık’ta Golden Key Chalet’de anlam bulacak. Kısacık bir hafta sonunda hayatınızın sarmalının geleceğe doğru güçlü bir şekilde değişmesine Golden Key’de şahit olacaksınız.
 
KARLAR ALTINDA BEDENİNİZİ VE RUHUNUZU ŞIMARTIN 
Golden Key Chalet, terasında bulunan SPA merkezinin eşsiz dağ manzarası ve sunduğu alternatif hizmetleriyle bedeninizin yanı sıra ruhunuzu da önemsiyor. SPA merkezinde hot tube, sauna, buhar banyosu ve masaj gibi çok özel hizmetlerden yararlanabilir ya da fitness salonunu veya yüzme havuzunu tercih edebilirsiniz. Ayrıca özel nar terapili jakuzi seansıyla vücudunuzda bulunan tüm negatif yükleri üzerinizden atarak yeniden doğuşu hissetmenin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.
 
GOLDEN KEY CHALET’DE EĞLENCENİN YAŞI YOKTUR
Yetişkinler kayak, snow board, snow kite gibi çeşitli doğa sporlarıyla adrenalin dolu vakit geçirirken, çocuklar kendilerine özel oyun odasında vakit geçirebiliyorlar. Ayrıca aktivite odasında playstation’dan bilardoya kadar çok çeşitli seçenekler sunuluyor. 
 
YENİ YILDA AĞIZ TADI;  REFİKA BİRGÜL MUTFAĞIYLA GOLDEN KEY CHALET’DE 
Ödüllü mimarisi ile 24’ü suit olmak üzere 43 odası bulunan, konforu ve tasarımı bir arada sunan Golden Key Chalet, İtalyan ve Türk mutfağının seçkin lezzetleri ile bölgenin en köklü  butik oteli. 
Lezzetten ve yenilikçilikten ödün vermeyen Golden Key Chalet bu yıl da yeni yılı ünlü şef, gazeteci, yazar ve programcı Refika Birgül’ün özel mönüsü ile karşılayacak. Refika’nın özel mönüsünde Balkabağında Pilav, Barbarossa (Trabzon Hurmasından Sorbe) ve Vişneli Güllaç Tatlısı gibi çok özel lezzetler yer alacak. Meraklısı için şimdiden iki tatlı tarifini sizlerle paylaşalım.
 
 
Vişneli Güllaç Tatlısı
Malzemeler
Yarım kg. Vişne Kompostosu
1 bardak Şeker
3 bardak Su
1/3 paket Güllaç
 6 avuç Ceviz
Şeker ve suyu kaynatın, kaynamaya başlayınca vişne kompostosunu suyu ile birlikte içine dökün. 5 dakika kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. 5 güllaç yaprağını tam tabağınız boyutunda makasla kesin. Kalan parçaları, yaprakların arasına kat yapmak üzere saklayın. Önce bir yaprak güllaç koyun ve üzerine kepçe yardımıyla şerbet dökün. Sonra ara kat yapmak için ayırdığınız parçalardan bir sıra döşeyin. Güllaç hazırlarken her katta şerbet eklememiz gerektiğini unutmayın.1 yaprak güllaç daha koyun, şerbetini dökün ve yine kat yapıp şerbet dökün. Sonra 3 avuç cevizi güllacınızın üzerine döşeyin. 2 kat daha yapıp şerbet dökün. Kalan cevizleri de koyup, biraz vişne ekleyin. Son olarak 3 yaprak güllaç koyup, üzerini vişne ve Antep fıstığı ile süsleyin. Sonra tatlınızı buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın ki suyunu tamamen çekip demlensin ve şişsin. Dondurma, kaymak veya krema ile birlikte servis edebilirsiniz
 
Barbarossa
(Trabzon Hurmasından Sorbe)
12-14 kişilik
7 adet Trabzon Hurması
1 bardak su
1 bardak şeker
3- 4 dal nane 1 bardak suya 1 bardak şekeri koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip altını kapatın. Muhakkak oda sıcaklığına inmesi için bekleyin ki böylece hurmaları pişirici bir etkisi olmayacak. Bu sırada siz de en olgun 7 adet Trabzon hurmasını bir kaşıkla sadece ince kabuklarının üstündeki en güzel tarafları dahil olmak üzere soyun. Domatesinki gibi ince bir kabuk çıkmış olacak. Sonra bu püreyi blendera atın ve iyice püre olana kadar çekin. Sonra bu karışımı tüm tortularından arındırmak için bir süzgeçten geçirin. 20 yaprak naneyi de yarım santim kalınlığında kesip içine atın. Şekerli suyunuz oda sıcaklığına erişince Trabzon hurması püresine ekleyin ve hızlı darbelerle yaklaşık 1- 1,5 dakika çırparak karıştırın. Bu şekilde derin dondurucuya koyun. Yarım saatte bir hafif çırpıp kristalleşen meyveli şerbetin içine hava girmesine izin verirseniz nefis bir sorbe olacak. Güzel bir bardağa yarım acıbadem kurabiyesini parçalayın, sorbenizi iki top halinde yerleştirin. En tepesine de bir büyük yaprak nane koydunuz mu, hazır demektir.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.