22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GÖNÜLLÜ ELÇİLER TEKRAR SAHAYA İNİYOR

Fatih Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 6’ıncısı düzenlenecek olan ‘Gönüllü Turizm Elçileri’ projesi kapsamında Gönüllü Elçiler tekrar sahaya iniyor

Gönüllü Elçiler tekrar sahaya iniyor

05 Haziran 2015 / 14:01

TURİZMİN SESİ

Tarihi Yarımada’da görev yapacak olan gönüllü turizm elçileri, yabancı ziyaretçilere tarihi ve kültürel değerleri en doğru şekilde anlatacak. Gönüllü Turizm Elçiliği için son başvuru tarihi 18 Haziran 2015. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından hayata geçirilen Gönüllü Turizm Elçileri Projesi bu yaz da kaldığı yerden devam ediyor. Yaşları 15 ile 30 arasında değişen, Türkiye’de ikamet eden, en az bir yabancı dili iyi düzeyde bilen tüm adaylar başvurularını 18 Haziran 2015 tarihine kadar yapabilecek. Başvuru yapan adaylar, önce yazılı sınava tabii tutulacak. Yazılı sınavda başarı gösteren adaylar, sözlü mülakatta da başarı gösterdikleri takdirde Gönüllü Turizm Elçisi olmaya hak kazanacaklar. Sınavları başarıyla geçen Gönüllü Turizm Elçileri 29 Haziran 2015 tarihinde sahaya inecek.  

Sahada 400  Turizm Elçisi görev yapacak
Mavi renkli ve üzerinde “ask me” yazan tişörtleri giyecek olan Turizm Elçileri, turizm zabıtası ve toplum destekli polisler ile birlikte alanda koordineli olarak görev yapacak. Turistlerin iyi izlenim edinmesini amaçlayan 400 Turizm Elçisi alana çıkmadan önce gönüllülük, iletişim ve tarih eğitimleri alacak. Proje sonunda katılım sertifikası almaya hak kazanan Turizm Elçileri ayrıca müze kart sahibi de olacak. 
 
Elçiler yabancı dillerini geliştirip yeni kültürleri tanıyacak
Bu projeye katılan Gönüllü Turizm Elçileri, gelecekleri için çok önemli bir deneyim elde ederken, yabancı dillerini geliştirecek, yeni insanlar ve yeni kültürlerle tanışarak kendi gelişimlerine katkı sağlayacaklar.  Ayrıca bu proje ile yaz tatillerini değerlendirecek olan Gönüllü Turizm Elçileri bu çalışmaları ile harçlık da kazanacaklar. Gönüllü Turizm Elçileri sabah 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında Tarihi Yarımada’da haftada 7 gün görev yapacak. 
 
Başvurular internet sitesinden yapılabilecek
Türk insanının misafirperverlik ve yardımseverlik özelliklerini en üst seviyede tanıtılmasını amaçlayan Gönüllü Turizm Elçileri Projesi’ne başvurular Fatih Belediyesinin resmi web sitesi olan http://www.fatih.bel.tr/ adresinden yapabilecek.
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.