22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GÖSTERİCİLER VE TATİLCİLER BİRARADA

Ocak ile Haziran ayları arasında 4 milyonun üzerinde turisti ağırlayan Mısır'da göstericilerle tatilciler meydanları birlikte dolduruyor

GÖSTERİCİLER VE TATİLCİLER BİRARADA

15 Temmuz 2011 / 17:34

TURİZMİN SESİ


Mısır'da 30 yıllık Hüsnü Mübarek rejiminin sona ermesinin ardından halk yeniden Tahrir Meydanı'na akın ederek daha fazla reform ve daha fazla özgürlük talepleri için gösteriler düzenliyor. Milyonlarca kişinin katıldığı gösterilere rağmen bir turizm ülkesi olan Mısır tatilcilerin tercihi olmayı sürdürüyor. Mısır resmi makamlarına göre 2011'in Ocak ve Haziran ayları arasında Mısır'ı 4 milyonun üzerinde turist ziyaret etmiş bulunuyor. Haziran ayı için ise bu rakamın 740.000 olduğu belirtiliyor.

Mısırlılar, Mübarek rejimini deviren barışçıl gösterilerini sürdürürken yaşam ve tatil aktiviteleri de normal akışını sürdürüyor. Tatilciler için herhangi bir güvenlik sorununun gözlemlenmediği ülkede turistlerin, barındırdığı binlerce tarihi eserle dünyanın en önemli müzeleri arasında yer alan Mısır Müzesi'nin önünde uzun kuyruklar oluşturduğu dikkatlerden kaçmıyor. Bazı turistler Mısır'daki değişim havasını yerinde solumak için Tahrir Meydanı'na gidiyor ve göstericilere destek veriyor.

Mısır'ın Türkiye Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin, konuyu şöyle değerlendiriyor: “Mısırlılar uzun bir baskı döneminin ardından geleceğe artık umutla bakıyor. Ülkemizde turistler için herhangi bir güvenlik sorunu bulunmuyor. Meydandaki gösterilerde insanlar şarkılar söylüyor, konserler veriyor ve inşa edilen bir sahnede siyasi hiciv türünde piyesler ortaya koyuyorlar. Turistler de böylesine barışçıl bir değişim sürecine yerinde tanıklık etmekten memnun. Göstericilerle turistlerin birlikte dans ettiği bile oluyor. Önümüzde Mısırlılar olarak başarıyla verdiğimiz bu demokrasi sınavını taçlandıracağımız bir seçim dönemi var. Mısırlılar ve turistler için burada hayat şimdi çok daha güzel.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.