22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GÖZLERİ CIVIL CIVIL VİSTA

Dilek Sabancı'nın 20 yıl önce kurduğu, Vista Turizm 2400 Turizm yüksek öğrenimi yapan öğrencilere verilecek burs projesine imzasını attı

GÖZLERİ CIVIL CIVIL VİSTA

22 Temmuz 2009 / 18:49

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR
İnsana yatırım yapmanın önemini vurgularken, Ülke dışından bilgili bilinçli istikrarlı standartı yakalamış turizm sektörün segmentlerini örneklerken, zaman zaman bizdeki eksikliğinden söz ederken her yıl olmak üzere 240 öğrenciye on yıl boyunca verilecek burs, takdire şayan çok anlamlı bir turizm hizmeti.

Vista'nın 20. yaşını görkemli bir yerde çok daha kalabalık kitleyle kutlamak varken, Dilek Sabancı, bu güzel toplumsal sorumluluk projesini müjdelemek ve içindeki biriken sevinci yakın dostları ile paylaşmak için, yaşadığı sıcak yuvada, hatıralarla dolu evin “Sakıp Sabancı müzesi” bahçesini seçerek ayrıca alçak gönüllülük davranışı sergiledi.

Dilek Sabancı'nın Ülke turizmine verdiği hizmetin, başarısını cıvıl cıvıl gözlerinde okumak, görmek mümkün olabildiği gibi, o gözlere bakan insanı da mutlu edebiliyordu. Ülke sevgisiyle payına düşen görevini azim ve iradeyle yapmanın mutluluğu içinde, iş, sanat dünyasının sosyal hayatın önemli elit isimlerin oluşturduğu davetlileri, ayakta zor durabilmesine rağmen, güç sarfederek böylesine sıcak enerjiyle karşıladı.

Genel müdür Ahmet Kozikoğlu, Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Civelek'in kısa anlamlı konuşmaların yanı sıra, kendileriyle yaptığımız kısa sohbet anında söylediği sözleri kürsüde tekrarlıyan Dilek Sabancı “ Bir elin nesi var, iki elin sesi var “ sözüyle atıf yaptığı, Sabancı Vakıf tarafından koordinasyonu yürütülecek projenin Vakıf Başkanı Güler Sabancı, Vista'nın bu projesi, temeli insan faktörüne dayanan Turizme ivme kazandıran eğitim pınarına, atılmış mükemmel bir adım ifade eden anlamlı sözleri tüm yüreklere cesaret ve ilham verdi.

Seyredilen kısa Vista tanıtım filmin ardından, tüm herkesin dilinde sözcüklerinde turizm vardı. Sohbet ettiğimiz Vista iş ortak şirketlerinden Unıversal firma sahibi Cengiz Çalışkan “Bizim gibi, diğer iş ortaklarıda, çok özverili titiz çalışan Vista ile iş yapmanın yanında olmanın onurunu yaşıyoruz.” derken koyulan taşların başarı duvarını yükseltirken başarı öyküsünün uzun soluklu bir zamanın ürünü olduğunu, Vista'nın merdivenleri birer birer çıkmalarına tanık olduklarını takdirlerini dile getirdi.

Emirgan sırtlarından doyumsuz manzaralı İstanbul semalarına karışan billur sesli Sevtap Erener'in zarif özenle seçilmiş repertuar şarkıları, gecenin bu anlamlı projenin mutluluğunu yaşatarak, geceye bir başka renk kattı.Bu güzel gece, Ülkeye güzel turizm günleri aydınlatacak güneşin doğacağını müjdeledi.
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.