22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GREENİNG HOTELS YEŞİLLENEN OTELLER

Yeşil Tesisler Konferansı'nda, 'TUROB'un Yeşillenen Oteller Projesi' anlatıldı

GREENİNG HOTELS YEŞİLLENEN OTELLER

08 Ekim 2010 / 10:25

TURİZMİN SESİ
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), 6 Ekim tarihinde, Odak Kurumsal tarafından “Sürdürülebilir Bir Gelecek ” için bu yıl 2.'si Swissotel The Bosphorus İstanbul'da yapılan Yeşil Tesisler Konferansı'na katıldı. Konferans sırasında, 'TUROB'un Yeşillenen Oteller Projesi' anlatıldı. TUROB tarafından düzenlenen oturumda; TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Greeninghotels Proje Sorumlusu Levent Erdoğan, Greening Hotels Denetim Firması olan Bureau Veritas'tan Belgelendirme Müdürü Mahmut Genç, Hilton Otelleri Baş Mühendisi Halit İbak ile moderatör olarak İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Yeşillendirme Kurumu Başkanı Doç. Dr. Barboros Gönençgil katıldı.

TUROB'tan 'sürdürülebilir turizm ve sürdürülebilir çevre' projeleri
TUROB'un, son yıllarda, 'sürdürülebilir turizm ve sürdürülebilir çevre' projelerine yoğunlaştığını anlatan TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Greeninghotels Proje Sorumlusu Levent Erdoğan, bu projeler arasında, 'Greening Hotels-Yeşillenen Oteller', TUROB-ÇEVKO işbirliğiyle 'Seyahati Seviyorum, Geri Dönüşümü Destekliyorum' ve TUROB-TAP işbirliğiyle 'atık pillerin' toplanması olduğunu kaydetti. Çevrenin korunması adına yapılacak en küçük bir çalışmanın bile yarınlara 'yaşanabilir bir dünya' bırakmak açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Levent Erdoğan, “TUROB olarak, çevreye duyarlı olmak ve bu bilinci yerleştirmek için başlattığımız projelerimize, İstanbul başta olmak üzere ülke genelindeki konaklama tesislerinden yoğun bir ilgi gözleniyor” dedi. Levent Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yeşillenen Oteller Projesi'ne katılan 100 odalı bir otel, yılda minimum 10 bin lira tasarruf eder. Bir yandan çevre konurken, diğer yandan aynı hizmetin daha az maliyetle verilmesi sağlanıyor”

'Greening Hotels / Yeşillenen Oteller' belgeleri 2 yıl süreyle olacak
TUROB ve dünyanın en büyük akreditasyon firmalarından biri olan Bureau Veritas ortaklığında devam edecek olan projenin, hijyen ve sanitasyon destekçisinin ise Henkel - Ecolab olduğunu kaydeden Levent Erdoğan, belge almayı hak kazanan firmaların, 2 yılda bir denetleneceğini belirti.
'Greening Hotels- Yeşillenen Oteller' belgesinin alınması konusunda; enerji, su, iç hava kalitesi, atık geri dönüşümü gibi bazı konularda kriterlerin yerine getirilmesi gerektiğini anlatan Levent Erdoğan, tüm kriterler yerine getirilemiyor olsa bile, bu konuda yapılacak en küçük çalışmaların bile gelecek kuşaklara 'yaşanabilir bir dünya' bırakması açısından çok önemli ve anlamlı olduğunun altını çizdi.

'Yeşillenen Oteller Sertifikası'na yoğun ilgi gözleniyor
Yeşillenen Oteller Sertifikası'na yoğun ilginin gözlendiğini ifade eden Levent Erdoğan, şuan aralarında, Conrad Hotel İstanbul, Hilton Hotel İstanbul, Holiday Inn İstanbul City, Mydora Hotel, Polat Renaissance İstanbul, Romance Hotel, Sultania Hotel, Yaşmak Sultan Hotel, Ramada Plaza İstanbul Hotel, The Madison Hotel, Swissotel The Bosphorus'un bulunduğu, 11 otelin sertifikalarını 2 yıllığına aldığını, yakın gelecekte bu sayının 60'a çıkmasının hedeflendiğini söyledi.

Yeşillenen Oteller projesinin önemi
Bureau Veritas Belgelendirme Müdürü Mahmut Genç, 'Yeşillenen Oteller' projesinin dünya devi zincir otellerden butik ya da bağımsız otellere kadar otelcilik sektörünün tüm elementlerini kucaklayabilen bir yapıda olduğunu kaydetti. Mahmut Genç, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakma noktasında projenin önemine dikkat çekti.
Yeşillenen Oteller Sertifikası aldıklarını anlatan İstanbul & ParkSa Hilton Baş Mühendisi Halit İbak ise, Hilton markası bünyesinde kendi çalışmalarının zaten var olduğunu ve bunu böyle bir sertifikayla taçlandırmayı uygun gördüklerini söyledi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.