22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GROW WITH TURKEY KONFERANSI

Londra’da DEİK / Türk - İngiliz İş Konseyi tarafından 26 – 27 Kasım 2013 tarihinde düzenlenecek olan “Grow with Turkey” Konferansı, iki ülkeden karar vericileri ve kanaat önderlerini bir araya getirecek

GROW WITH TURKEY KONFERANSI

02 Mayıs 2013 / 10:18

TURİZMİN SESİ


Attila Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer,  DEİK / Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından  Londra’da Kasım ayında düzenlenecek olan “Grow with Turkey” Konferansı'nda , iki ülkeden karar vericileri bir araya getirecek.  Sabancı “Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi, İngiltere'de de Türkiye'ye yönelik ilgi giderek artıyor. Bu nedenle, Grow with Turkey konferansının ikili ilişkilerimizi daha da ileriye taşıyacağına inancım tam” dedi.
 
 Londra’da düzenlenecek “Grow with Turkey” Konferansı'nda Türk ve İngiliz  iş, siyaset ve akademi çevrelerinden karar vericiler ve kanaat önderleri ikinci kez bir araya gelecekler. İlki 2011'de Londra’da yapılan  “Grow with Turkey” Konferansı'na  400’e yakın İngiliz ve Türk iş dünyası temsilcisinin katılmıştı. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan konferansta, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde gelinen son durum ve potansiyel fırsatlar değerlendirilecek ve mevcut işbirliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. 
 
Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer " İngiltere  gelişmiş bir finans merkezi ve birçok Türk şirket için Avrupa'ya açılan bir kapı. Küresel ekonomik yapı yeniden şekillenirken, Türkiye'nin dünyadaki önemli finans ve yatırım merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemesinde, İngiltere gibi 'doğal ve güçlü müttefik'ler ile geliştireceği işbirlikleri büyük önem taşıyor. Özellikle içinde bulunduğumuz dönem,  her iki ülke için de pozitif bir ivme ve büyük fırsatları içinde barındırıyor. Bu pozitif ivmeyi hep birlikte sürdürülebilir, kalıcı, uzun vadeli bir işbirliğine dönüştürebileceğimize dair umutluyum." söyleminde bulundu.
 
Londra'daki konferansta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord  Stephen Green’in konuşma yapmaları bekleniyor. Konferansın açılış konuşmaları Türk-İngiliz İş Konseyi Eşbaşkanları Suzan Sabancı Dinçer ve Sir Julian Horn-Smith ile TOBB ve DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapılacak.
 
Gerçekleştirilecek dört panelin “İstanbul Finance Center” (İstanbul Finans Merkezi), "Energy" (Enerji), “Innovation-R&D” (Yenilikçilik ve ARGE) ve “Mega Projects and Infrastructure Turkey” (Altyapı projeleri) konularını kapsadığı belirtiliyor. Verilen bilgiler arasında ayrıca “Grow with Women” ve "SME Networking" (KOBİ İşbirlikleri)  konularında da ayrı oturumların düzenleneceği yer alıyor. Panellere Türkiye ve İngiltereden üst düzey devlet, özel sektör ve akademi temsilcileri konuşmacı olarak katılacaklar.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.