22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GÜBRETAŞ TESİSLERİNE YENİ YATIRIM

İzmir'in Aliağa ilçesinde kurulu bulunan Gübretaş tesislerinin ek üniteleri düzenlenen törenle açıldı

GÜBRETAŞ TESİSLERİNE YENİ YATIRIM

18 Haziran 2009 / 22:34

TURİZMİN SESİ


Türkiye'de tüketilen gübrenin yüzde 30'unu üreticilere ulaştıran Tarım kredi Kooperatifleri Birliği iştiraki Gübretaş, yeni yatırımlarıyla pazardaki etkinliğini arttırıyor. Gübretaş Gübre Fabrikaları A.Ş Aliağa tesisleri ek üniteleri düzenlenen törenle açıldı. Törene şirket yönetim kurulu başkanı ve Tarım Kredi kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Şirket Genel Müdürü Mehmet Koca, Tarım Kredi kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa Belediye Başkan yardımcısı Münir Nurettin Bayrav ve çok sayıda davetli katıldı.

ALİAĞA HELVACI'DA ÜRETİM
Aliağa'nın Helvacı beldesindeki tesislerde düzenlenen törende konuşan Şirket Genel Müdürü Mehmet Koca, “Tarıma girdi sağlayan ülkemizin en önemli firmalarından biri olan Gübretaş, 1953 yılında İskenderun'da NSP üretimi ile başladığı hizmet yolculuğuna bugün yerel piyasada Global oyunculuğuna, hedefiyle hızlı bir şekilde uluslar arası oyuncu olma yolunda ilerliyor” dedi.

İRANDA TESİS SATIN ALDI
Gübretaş'ın yurt içi ve yurtdışındaki yatırımları hakkında bilgi veren Genel müdür Koca, “Gübretaş, yurtdışında da önemli işler başarıyor. İran'ın en büyük Petro kimya tesisini iran Özelleştirme İdaresinden liderliğini yaptığı konsorsiyumla birlikte satın alması bunun en büyük örneğidir” dedi.

PAZAR PAYINI ARTTIRDI
Gübretaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım da Gübretaş'ın Yarımca'da 3 adet katı granül gübre üretim tesisi, İzmir'de de 1 adet sıvı toz gübre üretim tesisi bulunduğunu kaydederek, “Şirketimiz halen 74 bin815 m2 kapalı alanı ve 325 bin ton dökme gübre depolamasına sahip olup, tarım kredi kooperatifleri ile yapılan işbirliği neticesinde, 2002'de yüzde 13 olan Pazar payını yüzde 27'ye çıkardı” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLAR
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aliağa Ticaret Odası Odası Başkanı Adnan Saka, Gübretaş'ın 2007 yılında Aliağa'daki tesislerinde faaliyete başladığını ifade ederek, “Aradan geçen 2 yılda büyük yatırımların yapıldığını görüyoruz. Bu tür sanayi tesislerinin özellikle böylesi dönemlere kapasite arttırıcı yatırımlarının fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum.

Tarım sektöründe yaşanan makro sorunların gerek yasal düzenlemelerle gerekse de alınacak önlemlerle giderilmesiyle Türkiye'nin en önemli geçim alanlarından olan tarım ve hayvancılıkta büyük gelişmeler yaşanacaktır. Aliağa'da faaliyet göstermesinden büyük memnuniyet duyduğumuz Gübretaş'ın bu ek yatırımlarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.