22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNDE HEYECAN VAR

Dış Ticaret Hacmin tüm evraklarında imza sorumluğu taşıyan gümrük müşavirleri, 26 Haziran 2011 de seçime farklı bir anlayışla farklı bir iradeyle gidiyor.

GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNDE HEYECAN VAR

22 Haziran 2011 / 17:30

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR
İstanbul Gümrük müşavirleri Derneği yeni seçim aday gruplarından “Ortak Akıl Birliği” yeni bir ruh ortaya koyarak, yeniden uyanış yeniden yapılanma içerisinde çalışma programlarını, politikalarını ve hedeflerini 21 Haziran 2011 tarihinde Dedeman Otelde üyelere ve basına açıkladı.

2023 ihracat hedefin 500 milyar doların olacağı imza sorumluları olarak masanın bir koltuğunda temsilci yerlerini almak istiyorlar.

Başkan Adayı Turhan Gündüz “Ortak Akıl Birliği katılımcı bir anlayışıdır. Herkesin ortak fikri, birikimi demekdir. Bu nedenle imza sorumluğu taşıyan tüm müşavirlerin yeni bir oluşumudur.” Diye söze başlayan Gündüz, üyelerine saygılık göstergesi olan ücretlerden ve risk analizleri karşısında yeni asgari ücret tesbiti ile işe başlıyacaklarını, kanun taslakların her safhasında olabileceklerini, mevcut tüzük hiçbir kriteri olmayan yanlış ve eksiklerle dolu olduğunu tüzük değişikliği gibi radikal kararlı reformlarla birliği ayağa kaldıracaklarını devamlı dinamiklik içinde ilk önce Ülkenin yarar göreceği doğruluk eğiliminde olacaklarını vurguladı. “Tüzük birliğin yasası rehberi olacak.” dedi.

Ayrıca Gündüz “ 135 Milyar dolarlık dış ticaret işlem hacmine sahip olan gümrük sektörünün kangren olmuş, çözüm bekleyen birçok sorunları olduğunu, bilgisiz ve yetkisiz kişilerce yürütülen gümrük ve dış ticaret işlemlerinin rus ruleti oynamaktan çok daha tehlikeli sonuçlar yarattığını, hatalı yapılan işlemlerin iş sahiplerine çok ağır yaptırımlar ve maliyetler ile karşı karşıya bırakacağını belirtti.

Söz alan aday yönetim üyeleride İthalatda yapılan haksız rekabete son vereceklerini Potansiyel enerjilerini kinetik enerjiye çevireceklerini, Ülke ekonomisine yeni solukla yeni bir boyut kazandıcaklarını dile getirdiler.

İlgililerin verdiği bilgilere göre ;İstihdamda büyük katkıları olan sadece İstanbul da 25 bin'den fazla kişinin çalıştığı, 3 milyona yakın işlem hacmine sahip İstanbul Gümrüğü'nün temsilcisi durumundaki İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği ( İGMD ), 3850 müşavir yardımcısı ve 1750 civarında gümrük müşavir üyesi ile seçime gidiyor.
Gümrük Müşavirleri Derneği'nin yeni başkanının ve yönetiminin belirleneceği seçim için 5 grup aday mevut.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.