23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GÜMRÜKSÜZ SATIŞ MAĞAZASI İHALESİ

Kocadon, ihaleden yıllık 1 trilyon gibi bir gelir elde edileceğini ve bu gelirin Bodrum halkına daha iyi hizmetler götürmek anlamına geldiğini vurguladı.

GÜMRÜKSÜZ SATIŞ MAĞAZASI İHALESİ

12 Ağustos 2009 / 16:04

TURİZMİN SESİ-Attila Güvenç


Bodrum Belediyesi'nin yıllık 96.000 TL muammen bedelle ihaleye çıkardığı ve 11 Ağustos Salı Günü saat 15.00'te Başkanlık Makamı'da gerçekleşen Gümrük Alanı içerisinde bulunan Gümrüksüz Satış Mağazasının açık artıma usulü ile kiralanmasına ilişkin ihale sonuçlandı ve ihaleyi İDF A.Ş kazandı.

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı'nın Gümrüksüz Satış Mağazaları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 6. Maddesinin 3. Fıkrasında belirtilen Mevcut mağazaların tek işletici kuralına uyumu ve mağaza işletmeciliği gereği hazırlanan ihaleye, IDF Gümrüksüz Satış Mağazaları İç ve DIş Tic.A.Ş., Setur Ser.Tur.A.Ş.,UNIFREE Duty Free A.Ş. katıldılar ve İhale yıllık 651.000 TL bedelle, İDF Gümrüksüz Satış Mağazaları İç ve Dış Ticaret A.Ş. alırken, İhale şartnamesi gereği “ayrıca kiralanan taşınmazda, faaliyet konusu Gümrüksüz Satış Mağazasının, aylık brüt ciroları üzerinden %25'i oranında ciro payı, kira bedeline ilave olarak Bodrum Belediyesi'ne ödenmesi karalaştırıldı.

Bodrum Belediyesi'ne önemli bir gelir girdisi sağlanacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yıllık 1 trilyon gibi bir gelir elde edileceğini ve bu gelirin Bodrum halkına daha iyi hizmetler götürmek anlamına geleceğini vurguladı. İhalenin sonunda, firma yetkilisi Haşim Şenoğlu da ihalenin, gerek Bodrum Belediyesi, gerekse Bodrum halkı için hayırlı olması temennilerini belirtti.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.