23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GÜNAY'IN HEDEFİ ''VİZESİZ TURİZM''

Günay, turizmde 2010 yılı hedeflerini anlatırken, turizmin gelişmesindeki önemli etkenlerden birinin turizm altyapısının gelişmesi olduğunu söyledi.

GÜNAY'IN HEDEFİ ''VİZESİZ TURİZM''

04 Ocak 2010 / 18:58

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, komşu ülkelerle geliştirilen iyi ilişkilerin turizmi desteklediğini belirterek, ''Bulgaristan ve Yunanistan ile vizesiz gelip gidebileceğimiz bir ortam olması gerektiğini düşünüyorum'' dedi. Türkiye'nin nitelikli konaklama tesisleri bulunduğunu, ulaşım imkanlarının da gittikçe arttığını dile getiren Günay, ''Özel sektörde ve kamuda hava yolu imkanlarımız artıyor. Dünyanın birçok ülkesine direkt uçuşlar yapılmaya başlandı. Ülke içinde bir merkezden başka bir merkeze uçuşlar da çoğalmaya başladı. Bunlar kuşkusuz çok önemlidir'' diye konuştu.

Çevre ülkelerle geliştirilen iyi ilişkilerin de önemine işaret eden Günay, bu ilişkilerin turizme olumlu yansımasını şöyle aktardı: ''Yakın yıllara kadar bize Almanya'dan çok sayıda turist geliyordu. Artık Rusya, Almanya ile yarışıyor. Şimdi devreye Suriye ve İran da giriyor. Bunlar komşularımızla sıfır problem, sıfır sorun anlayışının sonuçları. En yakın ülkeler, en çok ziyaretçi gelebilecek potansiyele sahiptir. Rusya, Kafkas ülkeleri, İran, Suriye, Yunanistan bunlar arasındadır. Yakın bir gelecekte Bulgaristan ve Yunanistan ile de vizesiz rahatlıkla gelip gidebileceğimiz bir ortam olacağını, olması gerektiğini düşünüyorum. Olacağını da tahmin ediyorum.''

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.