22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GÜRAL PREMIER KALİTEDEN ÖDÜN VERMİYOR

Açıldığı 2010 yılından bu yana kendine özgü mimarisi ve hizmet anlayışı ile ön plana çıkan Güral Premier Tekirova tatil köyü, kalite yönetimi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor

GÜRAL PREMIER KALİTEDEN ÖDÜN VERMİYOR

25 Mart 2013 / 10:48

TURİZMİN SESİ


Halil Öncü-KEMER
Faaliyette girdiği ilk yıllarda ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda güvenliği yönetim sistemi çalışmalarını başarı ile yürüten Güral Premier Tekirova, kalite anlayışındaki çıtayı en yukarılara taşımak adına ISO 10002 Misafir Memnuniyeti ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemlerini de uygulamak adına çalışmalara başladı. Tesis idari kadrosundan oluşan 35 katılımcı ile gerçekleşen temel eğitimler Türkiye Standartları Enstitüsü (TSE) Baş Denetçisi Muzaffer Özen tarafından verildi. 
 
Güral Premier Tekirova Kalite ve Çevre sorumlusu Uğur Burhan Yıldırım Teorik ve saha uygulamalarını kapsayan bu eğitimlerin sezon da misafir memnuniyeti en üst seviyede tutmak adına çok faydalı olduğunu ve hizmet kalitemizin gücüne güç kattığını belirtti. Yıldırım; “Tesisimizdeki tüm kalite yönetim sistemleri Türkiye Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirilmektedir. Detaylı ve sıkı denetimler neticesinde bu belgeleri alabiliyoruz. Bunu da sezon boyunca kalite sistemi standartlarından ödün vermeden faaliyetlerimiz yürüterek gerçekleştiriyoruz. Kaliteli hizmet sonrasında kendiliğinden geliyor.” diye devam etti. 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.