22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

GURBETÇİYE YUNAN ZÜLMU

Avrupa'nın değişik ülkelerinde çalışan Türk işçileri, çalıştıkları ülkelere dönüş için geldikleri İpsala Sınır Kapısı'nda yaklaşık 3 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu.

GURBETÇİYE YUNAN ZÜLMU

22 Ağustos 2009 / 13:05

TURİZMİN SESİ


İpsala Sınır Kapısı'ndan Avrupa'ya çıkmak üzere sabah erken saatlerinde sınır kapısının önünde beklemeye başlayan gurbetçilerin araçları, Yunanistan' ın gümrük işlemlerinde yavaş hareket etmesi nedeniyle gümrük sahası içinde yaklaşık 3 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Gurbetçiler, korna çalarak kuyrukları protesto etti.

Almanya'da çalışan ve tatilini Bursa'da geçirdiğini anlatan Reşit Ceylan, dönüş yolunda en zor anın kuyruklarda beklemek olduğunu belirtti.
Berlin'de yaşadığını vurgulayan Ceylan, "Vatan hasreti ile geldikleri memleketimizde dönüş yolunda çektiğimiz çileler bizi usandırıyor ve bıktırıyor. Yetkililere sesleniyoruz, bu problemleri artık çözsünler" dedi.
Türkiye'ye girişte herhangi bir sorun yaşamadıklarını ifade eden Ordulu Hayrettin Arda da İpsala Sınır Kapısı'nın sorunun hiç bitmediğini ileri sürdü.

Arda, "İpsala Sınır Kapısı'nın sorunu hiç bitmiyor. Burada her zaman 6-7 saat bekliyoruz. Bazen 10 saat. Kapıkule Sınır Kapısı daha kalabalık olur diye buraya geldik. Ancak, burası daha kalabalık. Burada da sıkıntı çekiyoruz" diye konuştu. İpsala Sınır Kapısı'nda işlemlerinin bittiğini ifade eden Mehmet Naci Ok da sorunun Yunanistan sınır kapısındaki işlemlerin yavaşlığından kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.