23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HAKAN SÖNMEZÖZ’DEN GENEL KURUL AÇIKLAMASI

TÜRSAB yönetimine birden fazla ekibin aday olması genel kurulda demokrasiyi güçlendirecektir

Hakan Sönmezöz’den Genel Kurul Açıklaması

12 Kasım 2015 / 11:30

TURİZMİN SESİ

Caddebostan Turizm Kurucusu ve TÜRSAB 21.Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sönmezöz TÜRSAB’ın 22. Olağan Genel Kuruluna son virajda açıklamalarda bulundu
 
Değerli seyahat acentası dostlarım, üyesi olduğumuz “Türkiye Seyahat Acentaları Birliği” TÜRSAB’ın 22. Olağan Genel Kuruluna kısa bir süre kaldı. Genel kurul öncesinde hareketli bir süreç yaşanıyor. Bugüne kadar ki en yüksek katılımlı genel kurul olacak gibi görünüyor.
 
Bu dönemde birliğimizin yönetimine talip olan yeni adaylar var. TÜRSAB yönetimine birden fazla ekibin aday olması genel kurulda demokrasiyi güçlendirecektir. Bu noktaya kadar hiç bir sorun yok. Ancak seçim çalışmaları süresince bazı adaylar tarafından kullanılan üslup bir seyahat acentası sahibi ve turizmci olarak beni son derece rahatsız etti. 
 
Bu nedenle “seyahat acentası”  kimliğimle bu yazıyı kaleme aldım ve sizlerle paylaşmak istedim. Umarım yazdıklarım genel kurul öncesi yönetime aday ekiplerin söylemlerini gözden geçirmesine ve camiamızın itibarı konusunda daha hassas davranmasına vesile olur.
 
Ben, gençlik turizmi alanında faaliyet gösteren Caddebostan Youth Travel’ın  kurucu ortağı ve aynı zamanda TÜRSAB 21.Dönem Yönetim Kurulu’nun araştırma, geliştirmeden ve projelerden sorumlu en genç üyesiyim. 
 
Değerli meslektaşlar, bizim mesleğimiz, insanlara yeni dünyaların kapılarını açan, onları eğlendiren, dinlendiren ve vizyonlarını geliştiren çok özel bir meslek. Bizler dünyaya barış ve kardeşliğin egemen olması için çalışan turizm emekçileriyiz.
 
Ben genç bir turizmci olarak 2009 yılında ilk kez TÜRSAB’ın kapısından girdiğimde sevgi ve saygı ile karşılandım. Başkandan profesyonel ekibe kadar tüm TÜRSAB ekibinin gençlere değer verdiğini görmek beni motive etti. Sektörümüzün ve camiamızın gelişmesi için komitelerden yönetime kadar TÜRSAB’ın tüm kademelerinde gönüllü olarak görev yaptım. 
 
Seyahat acentaları ve sektörün emekçileri olarak yeri geldi aynı masada dertlerimizi paylaştık yeri geldi sektörümüzün duayenlerinin son yolculuğunda yan yana saf tuttuk. Sektörümüz için tüm gücümüzle mücadele ettik, etmeye de devam ediyoruz.
 
Ben bu ailenin bir bireyi olarak seçim öncesi yeni adaylar tarafından oluşturulmaya çalışılan negatif atmosfer nedeni ile camiamızın çok yara aldığını görüyorum. Basında, sosyal medyada ve toplantılarda camiamıza yakışmayan üslupta yayınlar ve söylemlerle karşılaşıyorum.
 
Tabi ki camianın ve sektörün geleceği için herkes fikirlerini özgürce ifade edebilir. Ama fikirleri ifade ederken kullanılan nahoş üslup ve yakışıksız ithamlar seçim sonucu ne olursa olsun tüm seyahat acentalarına zarar verir.
 
TÜRSAB’ı yönetmeye aday olan arkadaşlarımızın, attığı her adımda ve söylediği her kelimede öncelikle birliğin ve sektörün itibarını düşünmesi gerektiğine inanıyorum.
 
Değerli arkadaşlar, 22. Olağan genel kurulda delege olarak hepimizin bir tercihi olacak. Yeni adaylar bugüne kadar ki söylemlerinde maalesef birlik adına yıkıcı oldular. Verdikleri demeçlerle birliğimizin adını zedelediler. Mevcut TÜRSAB yönetimi 4 Aralık’ta genel kurulda camiaya gerekli cevapları verecektir.
 
Bizlerde bugüne kadar gördüklerimiz ve yaşadıklarımız doğrultusunda vizyonu, tecrübesi, dürüstlüğü, hayat görüşü, enerjisi, sektöre hakimiyeti, vefası, çalışkanlığı ve insanlığı ile birliğimizi geleceğe güvenle taşıyacak bizi her ortamda en iyi şekilde temsil edecek ekip için oyumuzu kullanacağız. 
 
Ben bir birlik üyesi olarak 22.dönem için göreve seçilen TÜRSAB yönetimi eskiden olduğu gibi en iyi şekilde destekleyecek, sektörü ve birliği geliştirmek için mücadele edeceğim.
 
Burada altınız çizerek vurgulamak istediğim konu, ülke turizminin çok hassas zamanlardan geçtiği bu süreçte sektörün amiral gemisi olan TÜRSAB’ın seçim hırsları yüzünden zarar görmemesidir.
 
Unutulmamalıdır ki bu birlik, yıllarca verilen büyük emekler ve özveri sayesinde ulusal ve uluslar arası arenada tanınan ve saygı duyulan bir sektör birliği haline gelmiştir. Türkiye’nin turizmde bu noktaya gelmesinde en önemli rolü üstlenmiş birliğimizin adını seçim sürecinde yıpratmak, seyahat acentaları olarak bizlerin itibarını zedelemektir.
 
Değerli dostlar ve birlik yönetimine aday olan saygı değer arkadaşlar, bizlerin toplumsal barış için çalışan bir sektörün parçası olduğumuzu unutmayın lütfen. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, kamuya maal olmuş ve ülke turizminin gelişiminde liderlik yapmış büyük bir ailedir. Bizim kültürümüzde yermek, sövmek yoktur. Aksine elini uzatmak kardeşçe yürümek vardır.
 
Toplumsal barışın mimarlarından olan birliğimize yakışmayan her cümle ise sektörümüze ve acentalara zarar vermekten öteye gitmez. 
 
Unutmamak gerekir ki “Sağ el sol eli yenmekle bir şey kazanmaz.”  Her alanda olduğu gibi camiamızda ancak sektörün tecrübeli duayenleri ile enerjisi yüksek gençleri bir araya getirdiğinde güçlü ve başarılı olur.
 
Değerli dostlar, içinde yer almaktan gurur duyduğum sektörümüzün bugünü ve geleceği için duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim. 
 
22. Olağan Genel Kurulumuzun camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.
Saygılarımla.
Hakan Sönmezöz
Caddebostan Turizm Kurucusu ve TÜRSAB 21.Dönem Yönetim Kurulu Üyesi
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.