29 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

HALDUN TANER ANILDI

Galatasaray Eğitim Vakfı ,ölümünün 25. yılında Haldun Taner'i anma töreni düzenledi

HALDUN TANER ANILDI

22 Mart 2012 / 10:18

TURİZMİN SESİ- HABER -HANDE KURT FOTOĞRAF İLHAN ÇABUKOL


Galatasaray Eğitim Vakfı, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatının önde gelen yazarı, epik tiyatro ve kabare tiyatrosunun öncüsü Haldun Taner'i ölümünün 25.yılında düzenlediği bir törenle andı.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleşen toplantıya ,Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ,Doğan Hızlan, Murat Gülsoy, Gülriz Sururi, Ali Sirmen, Selçuk Erez, Yiğit Okur ve eşi Demet Taner konuşmacı olarak katıldı.

Galatasaray Lisesi 1935 mezunu Haldun Taner'in 97. doğum günü dolayısıyla kendisini anma nedeniyle düzenlenen tören, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç 'ın davetlileri saygı duruşuna daveti ardından açılış konuşması ile başladı.

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç,”Galatasaray'da bir adet var. Bu adet benim en çok sevdiğim adet . Abi ve abla var. Tabirlerimizi abla ve abi diye kullandığımız için ben de Haldun Abi diye başlayacağım. Haldun Abimizin bugün ölümünün 25. yılı hatta 25'i bitirdik 26. yılına girdik. Galatasaray yapısı içinde bu tarz toplantıları tekrarlayan bir vakıfız. Bunun nedeni memleketimize hem de Galatasaray Camiası'na büyük hizmet etmiş olan büyüklerimizi zaman zaman anmak ve gençlere model olmak istiyoruz. Haldun Abi'yi 1982 senesinde çok görmeye başladım. 1980 senesi ,Galatasaray Eğitim Vakfı'nın kuruluş hazırlıklarını yaptığımız yıl. Haldun Abi, Galatasaray'ı çok seven ve yapının yitikliği görmüş ,yıkılan bir yapıyı gören bir kişi olarak çok değişik fikirler verdi, çok öğretti, çok değerli toplantılara katıldı. Hatırladığım , kendi adını taşıyan taşıyan kütüphanesinde yaptığımız toplantıda ,”İnan her şey iyi de, bir bardak ve sürahi koymamışsınız, banane olur bir bardak su getirsene, “ dedi. Haldun Abi için nerden başlayayım dedim su bardağı ile başladım. Nedense o aklımda kalmış. Kendisinden çok şeyler öğrendim; çok şeyler öğrendik. Galatasaray'a çok şeyler verdi. Galatasaray Eğitim Vakfı'nın içinde oldu. Onunla beraber büyüdük. Vefatında kütüphanesini Galatasaray Lisesi'ne verdi. Takriben 12 bin kitabı kendi adını vermiş olduğumuz kütüphanede bulunuyor. Ben kendisine sağlığında Galatasaray'a verdiklerini unutmamış biri olarak bugünlere geldik. İnanıyorum ki O da bizim aramızda şu an bizi görüyor ve bizi dinliyor.Demet Hanım'a da teşekkür etmek istiyorum .Birincisi böyle bir toplantı yapmamıza imkan sağladı. İkincisi de kendisi abimizin telif haklarını vakfımıza devretti.Hoş geldiniz!” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.