22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HALİǒE YUNUSLAR GİRİYOR

Suudi Arabistan'dan gelen 25 kişilik bir heyet, Marmara Belediyeler Birliği'ne (MBB) ziyarette bulundu.

HALİǒE YUNUSLAR GİRİYOR

07 Nisan 2010 / 13:13

TURİZMİN SESİ


Riyad Belediyesi Genel Sekreteri M. Halaf Al-Dalbahi ve Mekke Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Sami Yasin Bahramin başta olmak üzere çok sayıda belediye yetkilisinin ziyaretinde konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “16 Sene önce pis kokudan etrafında durulmayan Haliç, artık yunusların bile girdiği tertemiz bir deniz oldu. İstanbul'da 16 sene önce başlayan dönüşüm, bütün hızıyla devam ediyor” dedi.

İstanbul'daki belediyecilik çalışmalarını incelemek ve birtakım temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Suudi Arabistanlı heyet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimlerini ve bağlı kuruluşlarını ziyaret etti. Kara, deniz ve raylı sistemler ile Metrobüs ve Marmaray projeleri hakkında İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nden bilgi alan Arap heyet, Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğü, BELBİM, İSKİ ve İSBAK yetkilileriyle de fikir alışverişinde bulundu. Türkiye temasları kapsamında Marmara Belediyeler Birliği'ni de ziyaret eden Suudi Arabistanlı heyete, MBB Başkanvekili ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın sunum yaptı.
Marmara Belediyeler Birliği'nin çalışmaları ve yapısı hakkında detaylı bir sunum yapan Başkan Aydın, sunumun ardından yaptığı konuşmada, “Kültürel ve tarihi bağlarımızın olduğu siz Arap dostlarımızı İstanbul'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Marmara Belediyeler Birliği, Türkiye'deki en aktif bölgesel belediye birliğidir. Yurtiçinde ve yurtdışında önemli çalışmalarımız, temaslarımız, eğitim programlarımız oluyor. Avrupa, Afrika, Asya ile sürekli bilgi alışverişi yapıyoruz ve dünyadaki belediyecilik gelişmelerini yakinen takip ediyoruz” dedi.

“GAZETECİLER RESİM ÇEKMEYE GELEBİLİR”
Başkan Aydın, açıklamalarının devamında, “İstanbul, son dönemlerde belediyecilik alanında çok gelişti. 16 sene önce Haliç'in etrafında pis kokudan durulmuyordu. Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlayan zihinsel dönüşüm Kadir Topbaş döneminde de sürüyor ve bu dönüşüm sayesinde bugün Haliç'e yunuslar giriyor. Geçen yıl kendi gözümle gördüm bu yunusları. Mayıs ve Haziran aylarında gazeteci arkadaşlarımız da Eminönü'nde bulunan MBB hizmet binasına gelip, buradan resim çekebilir. İstanbul'un çiçeklerle donatıldığı, erguvanların etrafı sardığı Mayın – Haziran aylarında, siz Arabistanlı dostlarımızı yeniden İstanbul'da ağırlamak isteriz. 1982'den bu yana Arap şehirleri ile yakın ilişki içerisindeyiz. Sizleri dost biliyoruz, ortak çalışmalar, yatırımlar, projeler yapmak istiyoruz. Ayrıca, Marmara Belediyeler Birliği olarak, İslâm Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı ile, teknik anlamda büyük yardıma ihtiyacı olan Filistin Yerel Yönetimler Birliği'ne sürekli destek veriyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.