22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HALİL ÖNCÜ , “ HAK YERİNİ BULDU”

Öncü, Kemer Belediyesinden haksız yere çıkartıldığını ve verdiği hukuk mücadelesi sonucunda, doğruluğunun ispatlandığını söyleyerek, “ Bir haksızlık yapılmıştı, yargı sonucu gösterdi ki biz haklıymışız”

Halil ÖNCÜ , “ HAK YERİNİ BULDU”

11 Mayıs 2013 / 11:53

TURİZMİN SESİ


2009 seçimleri sonrası göreve gelir gelmez Kemer Belediyesi Basın Danışmanlığından Zabıta Birimine, Oradan Park Bahçelere ve ardından da işine son verilen Halil Öncü,  hukuk mücadelesini kazanarak İşe İade davasını kazandı. Kemer Belediyesinde işe başlama ve geçen süreci kısaca değerlendiren Halil Öncü, 08 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla Avukatı İbrahim Nalbant ile Kemer Adliyesindeki son duruşma ile İşe İade davasını kazandığını söyledi. “Hak yerini buldu” diyen Öncü, “ Belediyeler hizmet birimidir ve burada çalışan arkadaşlarımız da bölgeye hizmet etmek amacıyla bu çatı altında bulunmaktadır. Buralardan seçimle başkanlar gelip geçmekte ve isimler değişmektedir. Son seçilen Başkan Mustafa Gül, bizim işimizle, aşımızla ve geleceğimiz ile oynamış ve bizi mağdur etmiştir. Bu konuda yasal olarak mücadelemizi yaptık ve 3 sene gibi uzun süren bir dava sonrasında haklılığımız ispatlanmıştır” dedi.

halil-oncu-,-kemer-belediyesi-basin-danismanligi,1.jpg
 
Öncü süreci şu şekilde özetledi:
“10/12/2002 tarihi itibariyle Antalya’nın Kemer İlçesi Belediyesine işçi olarak başladım. O günden 2009 seçimleri sonrası 18 Mayıs 2009’a  kadar Kemer Belediyesinde çalıştım. Kemer Belediyesinde sözleşmeli işçi iken kadroya alınmıştım. 2009 yerel seçimlerinin eski başkan tarafından kaybedilmesi ve MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün seçilmesi ile bu güne kadar sırası ile Zabıta’ya ardından da Park ve Bahçelerde kazma kürek işlerine verildim. Bunların belediyecilikte olağan olduğunu düşünüp, salim ve malik bir şekilde her verilen göreve evet dedik saygıyla karşılayıp verilen her görevi , her ne kadar vasfımıza uymasa da üniversite mezunu olsak da” hayır!” demeyip karşı çıkmayıp  layıkıyla yerine getirdik. Bu da her daim temiz olan sicilimin temizliğini devam ettirdi. Fakat bu pes ettirme politikası işe yaramayınca ; “iş akdiniz feshedilmiştir” yazısını ban göndererek o dönem İş akdimizi kestiler. “İş Akdinizin Feshi”  konulu yazıda “ Görülen Lüzum üzerine ve Belediyemizin 2010 yılı personel giderinin 5293 Sayılı Belediye Kanununun 49.maddesine göre % 30’u aşması nedeniyle, 18/05/2010 tarihi itibarı ile iş Akdeniz ( İş sözleşmesi 9 fesih edilerek, görevinize son verilmiştir. “ yazmaktaydı.
 
Bu keyfi ve siyasi olduğuna inandığım karar ile, açıkçası ne olduğunu anlamadım ve 4 kişilik aile reisi olarak, Başkan Mustafa Gül’ün görülen Lüzumu ile o dönem işsizler ordusuna katıldık. Devletin bizlere verdiği “Kadro” yu hiçe sayan ve işten kovmayı adeta siyasete bağlayan Başkan Mustafa Gül, bizleri ve ailemizi mağdur etmiştir. Biz hiçbir zaman yüz kızartıcı bir şey yapmadık, işimize ve ailemize sahip çıktık. Sonunda yüce yargıya inandık ve davamızı açtık. Yaklaşık üç yıl süren dava sonrasında haklılığımızı hukuksal olarak ispatladık. Bu konuda oldukça mutluyuz. Ancak böyle keyfi kararların kazanan bizlerin dışında, kaybeden tarafa da neler kaybettirdiğini sanırım kendileri açıklayacaklardır. Hak yerini bulmuştur. Başka söze de gerek duymuyorum”Süreç sonrasında; Kemer Belediye Başkanlığının kararı temyiz etme hakkı bulunuyor. Karar temyiz edilmez ise karar kesinleşecek ve iş iade alınması için Belediyeye müracaat yapılacak.
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.