22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HALİL TUNCER’E TEŞEKKÜR PLAKETİ

Kahta Belediyesi, turizm fotoğrafçısı Halil Tuncer'e, 18. Uluslararası Kahta Kommagene Kültür Festivali etkinlikleri çerçevesinde bir teşekkür plaketi verdi

HALİL TUNCER’E TEŞEKKÜR PLAKETİ

20 Temmuz 2011 / 22:44

TURİZMİN SESİ


Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Tuncer'in Adıyaman'ın tanıtımında büyük emeği olduğunu belirterek, bu plaketin kendisine teşekkür anlamında verildiğini söyledi. Belediye Başkanı Turanlı, bir süredir restorasyonda bulunan Aslan Horoskopu olarak anılan heykelin Almanya'da yaptırılmış olan bire bir kopyasının Kahta'ya getirilerek ziyaretçilerin ilgisine açılmasının müjdesini de verdikten sonra, Tuncer'i alkışlar eşliğinde sahneye çağırdı.

Ödüllü turizm fotografçısı Halil Tuncer, teşekkür plaketini AKP Adana eski Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın elinden aldı. Türkiye'nin turistik merkezlerini 1970'te gezip fotograflamaya başladığını belirten Tuncer, şunları söyledi: “Nemrut Dağı'na çıkıp ilk fotografını 1971'de çektim. O yıldan beri Nemrut'a olan ilgim eksilmedi. Çektiğim fotograflardan birinden yapılan afiş, 1993'te Danimarka'da 69 ülkenin katıldığı 'En İyi Turizm Afişi Yarışması'nda Dünya İkincisi oldu. Adıyaman'ın tanıtımına katkı verebildiğim için çok mutluyum.”

18'incisi düzenlenen festivalde Servet Kocakaya, Nurettin Rençber, Kahtalı Mıçı gibi ünlü sanatçıların yanı sıra, yerel sanatçılar da konser Verdi. Ayrıca paneller de gerçekleştirildi. Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, Avrupalı akademisyenler Asya kıtasının büyük bir bölümünün tarihi, sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari yapısını sunumlarla anlattılar.

Yönetmen Akgün Akova, Nemrut'un Kızı olarak tanınan Arkeolog Theresa Goel adına yapılmış olan Nemrut'un Kraliçesi isimli belgesel filmin gösterimi yaptı. Akova, yaptığı konuşmada tarihi ve arkeolojik değerlerin farkında olunması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'deki insanların Nemrut ve Kommagene hakkında bilgi sahibi olmadığını kaydetti. Panellerde ayrıca Unesco Kültürel Miraslar Proje Yöneticisi Mauritius Crijns, Hollanda Krallık Bilim Akademisinden arkeolog Prof. Dr. Demetrius Waarsenburg, Arkeoloji ve sanat tarihi yayını editörü Nezih Başgelen ve Unesco Nemrut Kültür Vakfı Genel Sekreteri Anne Ten Brink çeşitli sunumlar gerçekleştirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.