22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HAMZA SAYIN TURKİSH AİRLİNES OPEN 2013'TE

Hamza Sayın, şimdi Tiger Woods ve ünlü büyük tour golfcüleri ile birlikte European Tour Turkish Airlines Open'da

HAMZA SAYIN TURKİSH AİRLİNES OPEN 2013'TE

06 Kasım 2013 / 18:07

TURİZMİN SESİ

Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Önceleri  en büyük hayalini "PGA Tour veya European Tour'da Türkiye'yi temsil etmek" olarak açıklayan Hamza Sayın, şimdi  Tiger Woods ve  ünlü büyük tour golfcüleri ile birlikte European Tour Turkish Airlines Open'da. Türk Golf Milli takımının kaptanı Hamza Sayın,  profesyonel olarak, Belek'te yapılacak olan  European Tour kapsamındaki  turnuvada Dünyanın en iyi golf oyuncuları ile ilk kez mücadele edecek. Hamza Sayın  böylece Tour'da oynayan ilk profesyonel Türk sporcusu olarak golf tarihine geçecek. Hamza Sayın, dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods'un da katılacağı Turkish Airlines Open 2013'te kupa içinde iyi bir skor elde etmeye çalışacak.
 
Türk Hava Yolları'nın ana sponsorluğunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 7-10 Kasın 2013 günleri  Antalya Belek'te  yapılacak Turkish Airlines Open için bir çok tour oyuncusu Antalya'ya gelmeye başladı.Belek Montgomerie Max Royal Golf Club'da turnuvada yer alacak olan Hamza Sayın en son Eylül 2013 'de Türkiye Golf Federasyonu Federasyon Kupasını erkeklerde kazanmıştı. Klassis Golf Club'ta yapılan  turnuvada ( -10) oynayan Sayın, bu skordan sonra amatörlüğe veda ederek profesyonel golf oyuncusu olarak turnuva oynamaya karar verdi.Dünyanın en iyi oyuncularının katılacağı turnuvada en iyiler  ile aynı sahada iyi skor peşinde  ter dökecek olan Hamza Sayın turnuvada elinden geleni yapacağını ve sıralamada çıkabileceği kadar yükseğe çıkmak istediğini açıkladı.
 
Ahmet Ağaoğlu sayesinde  golfle Klassis'te tanıştı
Mahalleden bir arkadaşının tavsiyesi ile başladığı golf sporunda onlarca şampiyonluk elde eden Hamza Sayın, dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods'un da katılacağı Turkish Airlines Open 2013'te mücadele edecek.İstanbul Silivri'de, kendi halinde  bir işçi bir ailesinin oğlu olarak dünyaya gelen, bugün  27 yaşındaki Hamza Sayın'ın hayatı ortaokul ikinci sınıf öğrencisiyken Türk Golf Federasyonunun milli takıma altyapı oluşturmak için Klassis Golf Klüp'te seçmeler yapmasıyla değişti.
 
Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun federasyon başkanı olmadan önce Klassis Golf Kulubü kaptanlığı sırasında; kulübün çevresindeki okullardan öğrencilerin girebildiği seçmelere mahalle arkadaşının tavsiyesi ile giden Sayın, daha önce hakkında hiçbir fikri olmadığı golf sporuna adım attı. Golf sahasının yeşilenden ve ağaçlık alan olmasından etkilenen Sayın, seçmelerde golf sopası ve topuyla tanıştı ve sevdi.Antrenörlerin yönlendirmesiyle yaptığı ilk vuruşta herkesi etkilemeyi başaran Sayın, seçmeleri kazanan 12 öğrenci arasında yer alarak golfe ilk adımını attı. Aynı anda futbol da oynayan Sayın, antrenörlerin "Golfte bir yıldız olabilirsin" şeklindeki söylemlerinden etkilenerek golf sporunda karar kıldı.
 
Hamza Sayın'ın başarılı gol yaşamı
14 Şubat 1986 Silivri doğumlu olan Hamza 1998 yılında golfe başladı. Yıldızlar ve gençler kategorilerinde pek çok şampiyonluk kazandı. 2004 yılında Türkiye Amatör Şampiyonası'nı ilk sırada bitirdi. 2005 yılında Federasyon Kupası'nın sahibi oldu. 2005 yılında İspanya'nın Almeira kentinde yapılan Akdeniz Oyunları'nda bireysel dalda Bronz Madalya aldı ve Gümüş Madalya kazanan Türkiye takımında yer aldı.2005 yılında 4. Turkish Open'ı -17 gibi bir dereceyle kazanarak bu turnuvada zirveye çıkan ilk Türk golfçü olarak tarihe geçti ve Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanan Klassis Takımı'nda oynadı. 2006 yılında 5. Turkish Open'da ikinci sırayı aldı. VI. Kaya Çilingiroğlu Golf Turnuvası'nda erkekler gross şampiyonu oldu.2007 yılında Türk Ustalar Şampiyonu oldu, Federasyon Kupası'nı kazandı ve 6. Turkish Open'da ikinci sırayı aldı. 2008 yılında Yunanistan Hellenic Open Şampiyonasını kazandı ve Dünya Takım Şampiyonasında 19. sırayı elde eden Türkiye Milli Takımı'nda oynadı.Hamza Sayın daha önce en büyük hayalini "PGA Tour veya European Tour'da Türkiye'yi temsil etmek" olarak açıklıyordu. Şimdi ise hayalini gerçekleştirerek hayranı olduğu Tiger Woods ve diğer ünlü büyük tour isimleriyle birlikte kupaya uzanmak için oynayacak.
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.