23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HAVADAKİ KÜL KRİZİ TURİZMİ DARALTTI

TUROB Başkanı Timur Bayındır “Türkiye ve Yunanistan, turizmde deniz aşırı ülkelere birlikte kampanya yapmalı”

HAVADAKİ  KÜL KRİZİ TURİZMİ DARALTTI

27 Mayıs 2010 / 16:25

TURİZMİN SESİ


Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, “Türkiye- Yunanistan acil olarak bir araya gelip, özellikle deniz aşırı pazarlarda, birlikte kampanyalar yapmanın yolarını bulmalıdır. Bu, komşumuzun krizi aşmasına, çok ciddi katkıda bulunacaktır” dedi.


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)'un mayıs ayı geleneksel öğle yemeği, Grand Öztanık Hotel'de yapıldı.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof Dr Ahmet Emre Bilgili, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TYD Başkanı Turgut Gür, Skal İstanbul Başkanı Vedat Bayrak, KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak ile TUROB üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

İstanbul'a gelmek isteyenler için daha çok kontenjan ayrılmalıdır
İstanbul turizmindeki ilk 4 aylık düşüşü değerlendiren TUROB Başkanı Timur Bayındır, “ 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'da, Ocak ve Nisan aylarında % 6,4 olarak yaşadığımız daralmayı, inşallah Mayıs ayıyla birlikte başlayarak, yıl boyunca devam edecek yükseliş ile kapatacağımızı ümit ediyorum.

Paskalya ile Nisan ayından itibaren, kentimizde bir yükseliş bekliyorduk. Ancak, kül krizi, maalesef İstanbul'u da vurdu. Bilmem, fark ediyor musunuz? Biz turizmciler, kurduğumuz cümlelerin başında veya sonunda, 'inşallah' kelimesini kullanıyoruz. Aslında, bu kelimeyi kullanmamızın altında, büyük bir anlam yatıyor.

Çünkü, turizm öylesine hassas bir sektör ki, en ufacık bir olaydan bile anında etkilenebiliyor. Örneğin, İzlanda'da, Nisan ortasında patlayan yanardağ küllerinin, dünya seyahat endüstrisini nasıl olumsuz etkilediğine hep birlikte şahit olduk. Olayın gerçekleştiği ve etkilerinin yoğun olarak sürdüğü, 5 gün içerisinde, 100 bine yakın tarifeli uçuşun iptal edildiği açıklandı. Havayolu ulaşımı durunca, turizm de duruyor. Onun içindir ki, havayolu ulaşımı, Türk turizmi için çok önemlidir. İstanbul, böyle bir sıkıntıyla karşı karşıyadır. Hava alanlarımız, şu anda dahi tıkanıyor. İstanbul'un, transit yolcu sayısının çok yüksek olduğunu gözlemliyoruz. İstanbul'a gelmek isteyenler için daha çok kontenjan ayrılmalıdır”

Mesleğimiz için yeni projeler, yeni stratejiler geliştiriyoruz
TUROB'un yürüttüğü projeler hakkında bilgi veren Timur Bayındır, “Mesleğimizin menfaatleri ve sektörümüzün geleceği için çalışıyor, yeni projeler geliştiriyor ve yeni stratejiler belirliyoruz. Örneğin, indirimli elektrik alma konusunda, Akenerji Elektrik Üretim AŞ ile yaptığımız işbirliğinin ardından, üyelerimiz sözleşmelerini yapmaya başladılar. Kampanyanın şartları 15 Haziran tarihinde bitiyor. Bu arada, TUROB olarak, bazı kurumlar ile de çeşitli projeler üzerinde görüşmelerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Doğayı koruyan bir turizm anlayışıyla hareket edeceğiz
Greening Hotels- Yeşillenen Oteller projesine değinen Timur Bayındır, konuşmasına şöyle devam etti: “Bundan sonraki vizyonumuz; sektörümüze ve dünya otelciliğine önderlik ederken, doğayı koruyan bir turizm anlayışıyla hareket etmek olacaktır. Nitekim, geçtiğimiz günlerde, Greening Hotels- Yeşillenen Oteller projesine yönelik yaptığımız toplantıya, geniş bir katılım gerçekleşti. İnşallah, yılsonuna kadar, 60'a yakın üyemizin bu belgeyi almasını hedefliyoruz”Artan yatak arzına da dikkat çeken Timur Bayındır, yeni yatırımlarla birlikte, son birkaç yıldır, Avrupa Yakası'nda mevcut kapasiteye göre ortalama % 20; Anadolu Yakası'nda ortalama % 70'e yakın artış yaşandığını belirtti.

Sponsorlara teşekkür
Sponsorlara teşekkür eden Başkan Timur Bayındır, “Sektörümüzü dünya liginde zirveye taşırken, her zaman yanımızda olarak, bizlere büyük katkılar sağlayan sponsorlarımız; Ecolab, Metro, Yurtiçi Kargo, Boyut Yayın Grubu ve Doruk 2000'e, huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir borç biliyorum” dedi. Başkan Timur Bayındır konuşmasını, “Bizlere bu güzel ortamı hazırlayan, Grand Öztanık Hotel Yönetim Kurulu Başkanı ve TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Nafi Öztanık, Otel Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Birgül Öztanık ve Sayın Özgür Öztanık ile Otel Genel Müdürü Sayın Metin Tarlacı ve değerli ekibine en derin şükranlarımızı iletiyoruz” diye tamamladı.

TUROB'un yeni üyeleri plaketlerini aldı

Konuşmanın sonunda, TUROB'un yeni üyeleri olan Park Hyatt Maçka Palas'dan Harun Dursun, Sheraton Ataköy'den Türkan Sönmez, Divan Bodrum ve Divan Asia'dan Hakan Saruhan, All Seasons Hotel'den Coşkun Topaloğlu, Mekan Restoran'dan Ceki Kamir, Sidonya Hotel'den Emir Balcı, City Hotel Çerkezköy'den Aslıhan Solmaz, Beynova Hotel'den Murat Kökçak, Zagreb Hotel'den Fahri Topaloğlu, İstanbul Golden City Hotel'den Egemen Şenyuva üyelik plaketlerini Başkan Timur Bayındır'dan aldı.

Mayıs ayı yemeğine ev sahipliğinden dolayı, Başkan Timur Bayındır tarafından, Grand Öztanık Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Birgül Öztanık'a teşekkür plaketi verildi.

Grand Öztanık Hotel  öğle yemeğini sunan ve hazırlayan ekibi sahneye davet eden Kemal Özyiğit teşekkür etti

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.