HAYAT KURTARAN AKUT 15 YAŞINDA
AKUT afetlere daha çok dayanıklı bir toplum olabilmek, daha fazla afetler karşısında hayat kurtarabilmek hedefleri için, duyarlı iş dünyasının destek vermelerini bekliyor
16 Mart 2011 / 21:14
TURİZMİN SESİ
15. yaş gününde, büyük bir fedakarlık örnekleriyle, değil sadece Türkiye'nin, Dünyanın takdirini, saygınlığını kazanan STK ön sıralarındaki AKUT, Tekfen Tower'da yaptığı basın toplantısında, geride bıraktığı15 yılın, yapılan çalışmaları ve gelecek 15 yılda planlanan projeleri hakkında bilgiler verdi.
Toplantıya AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki ve AKUT Yönetim Kurulu, ve AKUT a destek vermek için Cem Yılmaz katıldı. AKUT Başkanı Nasuh Mahruki 15 yılda 1200'ü aşkın gönüllümüzle Türkiye ve dünyanın
birçok ülkesinde 1209 kişinin hayatına dokunduk. AKUT gönüllüleri deprem, sel, çığ gibi doğal afetlerin dışında kırsal alanda kaza ve kaybolmalarda, orman yangını, trafik kazası gibi hallerde de canlarını hiçe sayarak yardıma koşuyorlar.
Türkiye'nin 26 noktasında, karşılıksız hizmet ilkesiyle çalışan AKUT gönüllüleri sayesinde en zor ve çaresiz anlarında 1200'ün üzerinde insanın hayatına dokunabildik. Bugüne kadar Türkiye'de yaşanmış en büyük felaket olan 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde, AKUT'un 220 yurttaşımızı enkazların altından kurtararak en zor sınavını verdik. Aynı yıl yapılan kamuoyu araştırmasında halkımızın en çok güvendiği kurum seçildik. dedi
Mahruki AKUT sadece hayat kurtarmıyor, geleceğimizi de kurtarmak için Türk halkını doğal afetlere karşı bilinçlendiriyor. Eğitim eksikliği
.sözcüğünü tamamlamadan, salona Cem Yılmaz Girdi. Mahruki Hoş geldin Cem Yılmaz dedi. Cem Yılmaz Eğitim eksikliği sözünü duyunca içeri girdim pratik zeka espirisiyle toplantıya hemen renk kattı.
Cem Yılmaz Destek konusunda Şimdiye kadar neden destek vermedim duygusuna, ve üzüntüsüne kapılıyor, İnsan AKUT bizler için gönüllü çalışan kuruluş. Telefonlarla aramaları sürdürmeliyiz. Bu kuruluşa daha çok destek sağlamalıyız şeklinde sanatcı duyarlığı içinde konuşmasını sürdürdü. AKUT Başkanı Nasuh Mahruki tarafından AKUT Brövesi takılarak bizzat HAYAT KURTARMA gönüllü saygın kuruluş AKUT un bir üyesi oldu.
Nasuh Mahruki, AKUT'un, AKUT Anadolu TIR'ı projesi ile 81de halkı bilinçlendirme çalışmaları ile de olası felaketlere karşı eğittiğini belirti. doğal afet eğitimleri verdiğini ayrıca, bugüne kadar Genç AKUT Gönüllüsü, Sarıkamış Şehitlerini Anma, Anadolu'yla El Ele, İletişim HayatTIR, Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım projelerini ürettiklerini söyledi.
Mahruki Uluslararası platformda, 1999 yılından bu yana Birleşmiş Milletler'e bağlı Arama Kurtarma Danışma Grubu INSARAG'ın aktif üyesiyiz. Bu yıl ise INSARAG'ın düzenlediği seviye belirleme sınavına girerek, arama-kurtarma yetkinliğimizi uluslararası kabul gören bir sertifka ile tescillemeyi hedefliyoruz. 2000 yılında Uluslararası Barış Ödülü'ne layık görüldük, 2007 yılında ise Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza attık. Bugüne dek Yunanistan (1999), Tayvan (1999), Hindistan (2001), İran (2003), Pakistan (2005) ve Haiti (2010) depremlerinde çalıştık ve Mozambik sel felaketinde de (2000) tıbbi destek verdik.
Geçtiğimiz Şubat ayı itibariyle, yıllardır yakın işbirliği yaptığımız Türk Kızılayı ile protokol imzalayarak, işbirliğimizi resmi bir platforma taşıdık. Artık yurtdışı afetlerinde, Türk Kızılayı ve AKUT olarak Türkiye adına birlikte görev alacağız. Üniversite Topluluklarını ve İlköğretim Öğrenci Kulüplerini kurmaya başladık. Bilgi üreten ve paylaşan kurum olma hedefiyle AKUT Yayınları'nı, nitelikli ve örnek sporcular yetiştirmek hedefiyle de AKUT Spor Kulübü'nü kurduk. dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.