21 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HAZAR'IN ENLERİ BELLİ OLDU

Hazar Strateji Enstitüsü’nün (HASEN) organize ettiği ‘Hazar Forumu’nun ödül gecesinde Hazar Devlet Adamı Ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verildi

HAZAR'IN ENLERİ BELLİ OLDU

10 Aralık 2012 / 03:20

TURİZMİN SESİ


Haber Merkezi İstanbul(Anayurt)- Dünyanın dört bir yanından devlet adamları, akademisyenler ve birçok iş adamının katılımıyla gerçekleştirilen Hazar Forumu’nun finalinde Hazar’ın enleri belli oldu. Hazar Strateji Enstitüsü’nün (HASEN) organize ettiği ‘Hazar Forumu’nun ödül gecesinde Hazar Devlet Adamı Ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verildi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ  ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı ödül töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ödülünü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Hasen Genel Sekreteri Haldun Yavaş’tan aldı.
 
Bozdağ yaptığı konuşmada dünyada yeni bir ekonomik süreçten geçildiğini, Hazar bölgesi kapsamında Avrasya’da barış ve güvenlik konuların ön plana çıktığını aktardı.  Bozdağ, TANAP, BTC gibi projeleri hatırlatarak, boru hatlarıyla bölge doğalgazının Türkiye’ye ve buradan Avrupa’ya aktarılacağının altını çizdi. Bu kapsamda ortaya çıkacak risklerin bertaraf edilmesi ve işbirliği fırsatlarının ortaya çıkarılmasının önemine değindi. Bozdağ, “Hazar bölgesi ile olan ilişkilerimizin en önemli boyutlarındın biri enerji alanındaki işbirliği oluşturmaktadır. Hazar havzası zengin petrol ve doğalgaz kaynaklarıyla Türkiye’nin artan enerji ihtiyacı açısından önem arz ederken bu enerjinin Avrupa’ya taşınmasında da doğal bir köprü oluşturmaktadır. Kazan kazan ilkesini hedef almaktayız” dedi. 
 
Hazar Bölgesi ile ilişkiler acilen geliştirilmeli. 
HASEN Genel Sekreteri Haldun Yavaş ise son 20 yılda dünyada çok şey değiştiğini ve Hazar bölgesi dünya sahnesine çıktığını vurguladı. Yavaş, “Maalesef  Türk dış politikası beklenen değere gelemedi. Hazar bölgesi ilişkileri acilen geliştirilmelidir. Türkiye’den geçen enerji yolları artırılmalıdır, taşımacılık ve güvenlik alanlarında da stratejik anlaşmalara gerek vardır. Bölge halkının Türkiye’yi ne kadar tanıdığını iyi etüt etmek, bunun için yeniden tanışmaya birbirimizi anlamaya ihtiyaç vardır. Pozitif algının yükselmesi işbirliğini algıyı, turizmi artıracaktır” diye konuştu. 
 
Yılın Projesi ödülü TANAP’a verildi
Birincisi düzenlenen Hazar Forumu’nda yılın eh iyi projesi ödülünü ise TANAP kazandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev’e ödülleri Hasen Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Ülker ile Türkiye Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı tarafından verildi.  
 
Anjelika Akbar yılın sanatçısı, Nazmiye Muslu yılın sporcusu seçildi
‘Hazar sanat ödülü’ ise bölgenin önemli sanat elçisi Anjelika Akbar’a T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam tarafından verilirken, ‘Hazar spor ödülü’ de Paralimpik Olimpiyatlarında halter dalında şampiyon olan Nazmiye Muslu’ya Gürcistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mariam Valishvili tarafından takdim edildi. Ayrıca ‘Hazar bilim adamı ödülü’ ise Kafkas Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından Dr. Svante Cornel’e verildi.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.