HEDEF KONGRE TURİZMİNDE İLK 5
İstanbul Convention Visitors Bureau (İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu), İstanbul'un dünyada kongre turizminde 7. sıraya yükselmesini sektör temsilcilerine yönelik verdiği yemekle kutladı
06 Temmuz 2011 / 09:46
TURİZMİN SESİ
İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun (ICVB) İstanbul'u dünyanın sayılı kongre ve toplantı merkezlerinden biri haline getirme çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.
İstanbul'un kongre turizminde dünya sıralamasında 7'inci Avrupa'da ise 6'ıncı sıraya yükselmesini sektör temsilcilerine verilen bir yemekle kutlayan ICVB, beş yıl içerisinde ilk 5'te yer alma hedefini açıkladı.
TECMEN: KONGRE TURİZMİ YAPAN İSTANBUL 7'İNCİ SIRADA
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın Ankara'daki bir toplantı yüzünden katılamadığı basın toplantısında açılış konuşmasını ICVB Başkan Yardımcısı Yılmaz Tecmen yaptı. Tecmen, 700 milyar dolara yaklaşan dünya turizm gelirinin 200 milyar dolarlık kısmını kongre turizminin oluşturduğunu belirterek başladığı konuşmasında, İstanbul'un geçmiş yıllardaki payının yüzde 1'i bile bulmadığına dikkat çekti. İstanbul'un bundan 15-20 sene önce kongre turizminde dünya sıralamasında 40'lı hanelerde bulunduğunu hatırlatan Tecmen, yapılan çalışmalar sonrası İstanbul'un 7'inci sıraya yükseldiğini açıkladı.
SÜREKLİLİĞİ SAĞLAMAK ÇOK ÖNEMLİ
Tecimen'den sonra söz alan ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu ise kurumun 2011 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Fisunoğlu, İstanbul'un dünya kongre pastasındaki payını ilk 10'da sabitlemesinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Biz seneye 8'inci veya 9'uncu olursak bu İstanbul'un başarısızlığı değil, aksine ilk 10'da yer alması nedeniyle başarısını gösterecek. Burada önemli olan sürekliliği sağlamak." Kongre turizmi pazarında dünyada 300 şehrin rekabet ettiğini vurgulayan Fisunoğlu, İstanbul'un 17'inci sıradan 7'inci sıraya yükseldikten sonra yeni hedefinin ilk 5'te yer almak olduğunu belirtti. Fisunoğlu, "Ancak esas hedef ilk 10'da kalmak olmalı" dedi. İstanbul'da birkaç kongrenin aynı anda yapılabilmesi için yeni otel yatırımlarına ihtiyaç olduğunu da ifade eden Fisunoğlu "İstanbul'un Avrupa standartlarında yeterli sayıda 5 yıldızlı oteli var. Ancak farklı bütçelerde kongre katılımcıları için İstanbul'da 3 ve 4 yıldızlı otel sayısının artması lazım. Bakanlığın 2023 hedefi İstanbul'da 20 milyon turist sayısına ulaşmak. Bu hedef doğrultusunda mutlaka yatırımların İstanbul'un çeşitli bölgelerini kullanarak yapmak lazım" dedi.
KOTİL: "TURİZM, TURİSTİN UÇAĞA BİNMESİYLE BAŞLASIN"
THY Genel Müdürü Temel Kotil turizmin otelleriyle, acentesiyle ve ulaşım sektörüyle bir bütün olduğuna dikkat çekerek başladığı konuşmasında, turizme yeni bir kavram getirmek istediğini belirtti ve "Turizm turistin uçağa binmesiyle başlasın" dedi. THY'nin hali hazırda 142 noktaya uçuş gerçekleştirildiğini aktaran Kotil, son 20 yılda havacılık sektörünün Türkiye'de 3 kat büyüdüğünü belirtti. Türkiye'de 8 yılda iç hatlarda 6 kat, dış hatlarda ise 5 kat artış olduğunu vurgulayarak, "Demek ki her yıl 15-20 puan fark atmışız. Bu, Türkiye'nin farkı. Havacılığın ekseni artık batıdan doğuya kayıyor" dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.